Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κηρύσσοντας σήμερα το πρωί την έναρξη του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, που έγινε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την έναρξη του Μαραθωνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «συγχαίρω του διοργανωτές, αυτός είναι ο 11ος Μαραθώνιος που γίνεται, χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
Επεσήμανε ότι υπάρχουν 3 χιλιάδες συμμετοχές από 70 χώρες, πέραν των συμπατριωτών μας, “και σαφώς πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στηρίζουν την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος”.
Τόνισε επίσης τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και τη διαχρονική στήριξη του ΟΠΑΠ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε «σαφώς θα προτιμούσα να τρέξω, το έκανα στο παρελθόν και υπόσχομαι ότι θα το κάνω και του χρόνου».
Σε ερώτηση με ποια ομάδα θα τρέξει, είπε «μπορώ να μπω σε πολλές ομάδες όπως αποδείχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Θα ενθαρρύνω κάποιους από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τρέξουμε μαζί».
Σε ερώτηση αν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή αγώνα ταχύτητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα (η πολιτική) είναι μαραθώνιος και γενικότερα η πολιτική δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα προετοιμαστούν αυτό τον χρόνο για να είναι σε θέση του χρόνου να αντεπεξέλθουν τουλάχιστον στα 5 χιλιόμετρα».

4483682061526201 image

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είπε ότι “προπονούμαστε καθημερινά σε αυτόν τον στίβο που ονομάζεται πολιτική αρένα”.
Εξέφρασε την ευαρέσκειά της που βρίσκεται στον μαραθώνιο για ακόμη μια φορά και το μήνυμα είναι ένα, “για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο χωρίς αυτές τις προκλήσεις που πολλοί συνανθρώποι μας αντιμετωπίζουν. Αρα τρέχουμε, αθλούμαστε και παράλληλα προσφέρουμε εκεί και όπου μπορούμε, και χαίρομαι γιατί κάθε χρόνο ο κόσμος στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια και κάθε τέτοια πρωτοβουλία”.
Συνεχάρη όλους, καθώς επίσης τους πολλούς εθελοντές και εθελόντριες που στηρίζουν όλους αυτούς τους δρομείς “και πραγματικά χαίρομαι που κάθε τέτοια πρωτοβουλία διανθίζεται με ένα μήνυμα στήριξης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη”.

4483682362994056 image

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος ΔΣ διοργάνωσης ΟΠΑΠ Σπύρος Σπύρου είπε ότι είχαν ρεκόρ συμμετοχών φέτος. “Μας φόβισε λίγο ο καιρός αλλά ο κόσμος αψήφισε τη βροχή. Φιλοδοξία μας είναι ο μαραθώνιος Λεμεσού να είναι κάτι πέρα από αθλητική διοργάνωση. Είναι μια γιορτή ανθρωπισμού, στήριξης του συνανθρώπου, εθελοντισμού και προσφοράς”, ανέφερε.
Κληθείς να αναφερθεί στον αριθμό συμμετοχών, είπε ότι στον εταιρικό σήμερα δήλωσαν 10 χιλιάδες δρομείς. “Αύριο θα έχουμε 4000 άτομα στους τέσσερεις αγωνιστικούς δρόμους και αναμένουμε 2000 παιδιά το μεσημέρι. Έχουμε πάνω από 3000 άτομα από περισσότερες από 60 χώρες” που βρίσκονται στην Κύπρο για τον μαραθώνιο, πρόσθεσε.

4483682683872219 image

 

4483681909291825 image