Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ξανά στο Νο.1 του κόσμου, μετά τη θριαμβευτική πορεία του στο Indian Wells.

O 19χρονος Ισπανός εκτόπισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που χάνει για δεύτερη φορά τα αμερικανικά Masters λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί κατά του Covid. Ο Αλκαράθ, πάντως, που διανύει την 21η εβδομάδα του στο Νο.1, θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μαϊάμι για να διατηρήσει τη θέση του. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Νόλε θα επιστρέψει στην κορυφή. Η μάχη για το Νο.1, όμως, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν, καθώς ο Τζόκοβιτς υπερασπίζεται 1.880 βαθμούς και ο Αλκαράθ 1.870!

Πιο αξιοσημείωτο και από την άνοδο του Καρλίτος στην κορυφή, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο Ράφα Ναδάλ βγήκε εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2005 (Νο.13). Σπάει, δηλαδή, ένα σερί 912 εβδομάδων, σχεδόν 18 ετών!

Ο Ράφα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού και αναμένεται να επιστρέψει στα courts για τη χωμάτινη σεζόν…  Κατά τα άλλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.3 και έχασε την ευκαιρία να «χτυπήσει» την κορυφή με την πρόωρη έξοδό του από το Indian Wells, ενώ ο περσινός νικητής Τέιλορ Φριτζ έπεσε στο Νο.10. Ο Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, τέλος, έκανε άλμα τεσσάρων θέσεων και είναι πλέον στο Νο.6.