Στην τηλεόραση του SIGΜΑ μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου και αναφέρθηκε στα σοβαρά επεισόδια του αγώνα μπάσκετ ΑνόρθωσηΑπόλλων.
Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέου δήλωσε τα ακόλουθα:
«Έγινε η σύσκεψη με παρουσία όλων των αρμόδιων. Συζητήθηκαν αρκετά πράγματα, το επιχειρησιακό σχέδιο για χθες και όχι μόνο. Ετοιμάζεται έκθεση γεγονότων για το υπουργείο δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λήφθηκαν μέτρα, άμεσα εφαρμόσιμα, θα ανακοινωθούν άμεσα. Θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους φορείς. Να σταματήσει με άμεσα και απτά μέτρα».
Αν ενήργησε σωστά η αστυνομία: «Σε ένα γενικό βαθμό ενήργησε η αστυνομία όπως έπρεπε. Αν έγιναν λάθη και παραλείψεις, αυτά μελετώνται και γίνεται αξιολόγηση. Σε κάθε επιχείρηση δεν είναι ίδια τα δεδομένα, είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Στον χθεσινό αγώνα φάνηκαν οι προθέσεις των οπαδών. Προχωρήσαμε, επεμβήκαμε στην κερκίδα για να σταματήσει το ρίξιμο πετρών και αντικειμένων. Ακόμη και κλειδαριές από πόρτες είδαμε. Όταν βγήκαν εκτός, έριχναν αντικείμενα κατά των αστυνομικών».
Για τον εντοπισμό αστυνομικού στο λεωφορείο του Απόλλωνα: «Εντοπίστηκε μέλος της αστυνομίας στα λεωφορεία. Αρνήθηκε να καταθέσει, έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του για πειθαρχικά αδικήματα και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».
Για τους τελικούς σε futsal και βόλεϊ και για τα μέτρα που θα παρθούν: «Όπως είθισται θα γίνουν συσκέψεις πριν τους τελικούς. Ανάλογα με τις πληροφορίες θα παρθούν τα ανάλογα μέτρα. Θα παρθούν περισσότερα μέτρα για να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν εξαρτάται μόνο από την αστυνομία. Παίζει ρόλο η πρόληψη.
Να αναφέρουμε πως η αστυνομία προβαίνει συχνά σε εισηγήσεις. Δεν είναι υποχρεωμένα τα στάδια αυτά να έχουν κλειστά κυκλώματα. Προνοήσαμε και υπήρχαν μέλη της αστυνομίας που κρατούσαν βιντεοκάμερες. Όλοι φορούσαν κουκούλες, αυτό είναι το πρόβλημα.
Η αλήθεια είναι πως δεν κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπήρχαν τέτοιες οι πληροφορίες.
Τον έλεγχο τον κάνουν οι άνθρωποι ασφαλείας. Η αστυνομία είχε 86 μέλη εκεί, ενισχύθηκε μετά η παρουσία μας.
Εμείς είπαμε πως είναι κοινωνικό φαινόμενο. Στο τέλος η αστυνομία την πληρώνει. Συμφωνώ μαζί σας πως πρέπει να μας απασχολήσει όλους».