Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα του Αλεξάντερ Λακαζέτ. Είναι άλλωστε δεδομένη. Όπως όμως και η διαφορά της Premier League με τη Ligue 1, με τους φετινούς αριθμούς του Γάλλου να το αποδεικνύουν!
Η αλήθεια είναι πως πέρυσι ο Αλεξάντερ Λακαζέτ δεν ήταν αρνητικός με την φανέλα της Άρσεναλ. Το αντίθετο μάλιστα. Θετική ήταν η παρουσία του, αρχηγός της ήταν, κάλυψε το κενό του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ενέπνευσε τους υπολοίπους, όταν ο σύλλογος τον χρειάστηκε.
Πάλευε για κάθε φάση, ολοκλήρωσε τη σεζόν με επτά ασίστ σε επίπεδο Premier League και αν δεν είχε την απαίτηση να ανανεώσει με «κλειστό», διετές συμβόλαιο, πιθανώς θα βρισκόταν ακόμη στο Βόρειο Λονδίνο.
Αυτό που του «προσάπτουν» – ξεκάθαρα εντός εισαγωγικών – ορισμένοι φίλοι των «κανονιέρηδων», είναι ότι δεν σκόραρε σε καθαρή ροή αγώνα. Έβρισκε δίχτυα κυρίως από την «άσπρη» βούλα ή τις στατικές φάσεις, την στιγμή που το τελευταίο του γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού, έλαβε χώρα απέναντι στη Σαουθάμπτον, πριν καν μπούμε στο 2022.
Όταν ο Γάλλος αποχώρησε, άπαντες έδειξαν να εκτιμούν την προσφορά του και το γεγονός πως αγάπησε την Άρσεναλ. Αποφάσισε να γυρίσει στη Λυών, όπου και αγωνιζόταν πριν τη μετακόμιση στο «Έμιρεϊτς», και η σεζόν που πραγματοποιεί είναι φανταστική.
Έχει σκοράρει 17 φορές σε 25 αναμετρήσεις, κυνήγησε και πάλι μία χαμένη μπαλιά απέναντι στη Λιλ και στην 300η του συμμετοχή με τη φανέλα των Γάλλων, σκόραρε το 146ο γκολ με τον σύλλογο.
Όταν λοιπόν, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ένα χρόνο πριν και κατά συνέπεια, ένα χρόνο μικρότερος, σκόραρε έξι γκολ σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, φαίνεται πόσο μεγάλη διαφορά έχει το πρωτάθλημα στο «Νησί» με αυτό της Γαλλίας!
Μεγαλύτερη απόδειξη από τον Αλεξάντερ Λακαζέτ δεν υπάρχει. Βρήκε και πάλι τον εαυτό του στο σκοράρισμα και ανέδειξε πως η Premier League δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με κανένα πρωτάθλημα στην Ευρώπη!