Χωρίς Ρόναλντ Αραούχο (τιμωρημένος), Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ (τραυματίες) και με την κούραση από τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Europa League, η αναμέτρηση με την Κάντιθ έκρυβε για την Μπαρτσελόνα περισσότερες παγίδες απ’ ότι θα ήθελε.
Και, παρ’ ότι ζορίστηκε για σαράντα λεπτά, η πρωτοπόρος της La Liga φόρτσαρε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και, εντέλει, έφτασε στην εντός έδρας νίκη με 2-0, χάρη στην οποία επανέφερε στους οκτώ βαθμούς την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.
Με απόντες τους παραπάνω, ο Τσάβι ξεκίνησε τον Έρικ Γκαρθία αντί του Αραούχο στο κέντρο της άμυνας, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο στα χαφ αντί του Πέδρι και τους Φεράν Τόρες – Ανσού Φατί στο πλευρό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επίθεση.
Ο Σέρχιο, χωρίς τον τιμωρημένο μπακ Εσπίνο, δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, έχοντας ως «όπλο» την καλή παράδοση της Κάντιθ, η οποία στις τελευταίες της δύο επισκέψεις στο «Καμπ Νόου» μετρούσε μια νίκη και μια ισοπαλία.

Λύτρωση στο φινάλε του πρώτου μέρους
Οι Μπλαουγκράνα πήραν από την αρχή την μπάλα, απειλώντας νωρίς με Έρικ Γκαρθία και Γκάβι, με τους Ανδαλουσιάνους να απαντούν με τον δραστήριο Τεό Μπονγκοντά, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρουν με τον Ρουτζέ Μαρτί, γκολ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του σκόρερ (19’).
Ο Φεράν Τόρες, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, ήταν πολύ δραστήριος ως δεξί εξτρέμ αντί του Ραφίνια, ο οποίος πιθανότατα πλήρωσε την… δημόσια τσατίλα του για την αντικατάστασή του στον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ.
Ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος έπεσε θύμα ενός πέναλτι από τράβηγμα του Φάλι που δεν πήραν χαμπάρι ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR, είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 41’, μόλις δύο λεπτά πριν από το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.
Καταπληκτική ενέργεια του Φεράν Τόρες από τα δεξιά όπου «χόρεψε» τρεις αντιπάλους, σέντρα στον Λεβαντόφσκι, κεφαλιά του Πολωνού που έδιωξε ο Ίθα πάνω στην γραμμή, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να παίρνει το ριμπάουντ για να ανοίξει το σκορ.
Προτού προλάβουν καλά καλά οι φιλοξενούμενοι να… χωνέψουν το πρώτο γκολ, ήρθε το δεύτερο από (ποιον άλλο;) τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε τον Λεδέσμα, γράφοντας το 2-0 πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους και φτάνοντας αισίως τα 15 γκολ.

Δύο δοκάρια η Κάντιθ!
Με «καθαρό» σκορ υπέρ της και το μυαλό στην ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ (Πέμπτη 23/02, 22:00), η Μπάρτσα έριξε (υπερβολικά;) τους ρυθμούς και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού η Κάντιθ έψαξε το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.
Αφού πρώτα ο «Λέβα» άγγιξε το 3-0 σε προσπάθεια που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, οι φιλοξενούμενοι και ο Ρουτζέ είχαν δεύτερο ακυρωθέν γκολ για φάουλ του Φάλι στον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το σκορ σε ασφαλή επίπεδα.
Ο Γερμανός τερματοφύλακας, ο οποίος κάνει καταπληκτική σεζόν, απέκρουσε σε δύο χρόνους μια επικίνδυνη προσπάθεια του Φάλι, ενώ αποσόβησε σίγουρο γκολ του Κρίστοφερ Ράμος, αφού έστειλε το σουτ του στο δοκάρι.
Η Κάντιθ δεν το έβαλε κάτω και άγγιξε εκ νέου το γκολ με παίκτη που στο παρελθόν πέρασε για μια σεζόν από τη Μπαρτσελόνα Β. Ο Άντονι Λοσάνο, περί ου ο λόγος, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι της μπλαουγκράνα εστίας, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν μέχρι τέλους το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κρίστενσεν, Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε – Γκάβι, Ντε Γιονγκ (69’ Κεσιέ), Σέρτζι Ρομπέρτο – Φεράν Τόρες, Λεβαντόφσκι (74’ Ραφίνια), Ανσού Φατί (85’ Αλαρκόν).

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα – Ίθα, Λουίς Ερνάντεθ, Φάλι, Αρθαμεντία – Εσκαλάντε (62’ Ιβάν Αλέχο), Αλκαράς (69’ Σαν Εμετέριο) – Μπονγκοντά (62’ Σομπρίνο), Άλεξ, Οκάμπο (62’ Λοσάνο) – Ρουτζέ Μαρτί (74’ Κρίστοφερ Ράμος).