Ο Kleton Perntreou παρέλαβε από τον ΠΑ.Σ.Π. το βραβείο Stoiximan Top Save της 14ης Αγωνιστικής. Παράλληλα ο τερματοφύλακας του Ακρίτα Χλώρακας δήλωσε:
«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν. Είμαι ευγνώμων για αυτό και για τη βοήθεια τους να λάβω ακόμη ένα βραβείο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑ.Σ.Π. που δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους τερματοφύλακες να λαμβάνουν τέτοια βραβεία. Οι αποκρούσεις μας είναι δείγμα της σκληρής δουλειάς στην προπόνηση. Αφιερώνω το βραβείο σε όλους τους τερματοφύλακες της ομάδας που μαζί δουλεύουμε και γινόμαστε καλύτεροι».
Είσαι ο πρώτος τερματοφύλακας που λαμβάνει φέτος το βραβείο για τρίτη φορά ενώ είσαι και πρώτος στις υποψηφιότητες. Τι σημαίνει αυτό για εσένα; «Η αλήθεια είναι ότι φέτος έτυχε να δεχθώ αρκετά δύσκολα σουτ. Όπως είπα μέσα από σκληρή δουλειά στη προπόνηση έρχονται και οι δύσκολες αποκρούσεις κι αυτό φαίνεται στις υποψηφιότητες. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι».
Έχεις αναφέρει ότι μετά από οκτώ χρόνια σε ομάδες της Σκωτίας και Αγγλίας, ένας από τους κύριους λόγους που αποφάσισες το 2020 να έρθεις στην Κύπρο είναι ο καιρός; «Ναι αυτό ισχύει. Σίγουρα η Κύπρος και το κλίμα εδώ έχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με την Αγγλία. Ο καιρός εδώ βοηθάει περισσότερο να απολαμβάνεις το χρόνο σου αλλά και το ποδόσφαιρο. Ήρθε ο Φεβρουάριος και άρχισε να χειμωνιάζει στην Κύπρο και να θυμίζει λίγο Αγγλία».
Παρακολουθείς τα πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Αγγλία; Έχεις κάποια εικόνα;
«Ναι παρακολουθώ αρκετά και τα δύο πρωταθλήματα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα φέτος έχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα προβάδισμα το οποίο έχασε μετά τη διακοπή του Μουντιάλ ενώ αντίθετα η απόδοση της ΑΕΚ ανέβηκε μετά από αυτή τη διακοπή. Όσο αφορά το Αγγλικό πρωτάθλημα, χαίρομαι να βλέπω πλάνα σαν της Άρσεναλ, της οποίας οι προσπάθειες καρποφόρησαν. Μετά από χρόνια σχεδιασμού, επένδυσης και υπομονής σε νεαρούς παίκτες και ταλέντα πάει ολοταχώς για τον τίτλο. Για εμένα είναι το φαβορί και πιστεύω θα το κατακτήσει. Παρόλο που η Σίτι έχει μια πολύ δυνατή ομάδα θεωρώ ότι δε θα χάσει το ρυθμό της η Άρσεναλ. Χαίρομαι που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι το μεγαλύτερο μεταγραφικό μπάτζετ για να φτιάξεις ομάδα πρωταθλητισμού. Αντίθετα με σωστές αγορές και σχεδιασμό, δημιούργησε μόνη της τους παίκτες των μεγάλων μπάτζετ».