Οι νίκες στο πρωτάθλημα δεν δίνουν το δικαίωμα στην Ανόρθωση να προλάβει το τρένο της εξάδας. Της δίνουν ωστόσο κάτι που δεν είχε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν: αυτοπεποίθηση.
Όσο νικάει, τόσο καλυτερεύει η ψυχολογία στις τάξεις της έχοντας σε πρώτο πλάνο το κύπελλο. Η Ανόρθωση δεν έθελξε με την απόδοσή της στο «Αμμόχωστος», ακόμη κι έτσι κατάφερε να πάρει το «διπλό».
Δεν είναι μικρή υπόθεση –εδώ δεν μπορούσε να κερδίσει ακόμη κι όταν (κάποτε) έπαιζε καλά! Ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς δίνει ψυχολογία στους παίκτες του κι αυτό είναι φανερό. Η «κυρία» φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο του Σάμουελ Μραζ τον σέντερ φορ που τόσο της έλειπε, ενώ το δίδυμο του Γκερέρο με τον Σλοβάκο επιθετικό της δίνει το κάτι (πολύ) παραπάνω στην γραμμή κρούσης.
Γενικώς η Ανόρθωση δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο όχι μονάχα από πλευράς απόδοσης, αλλά πολύ περισσότερο από πλευράς νοοτροπίας μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Υπάρχουν ασφαλώς πράγματα που πρέπει να βελτιώσει –συγκεκριμένες αδυναμίες παραμένουν ευδιάκριτες. Όπως ευδιάκριτη ωστόσο είναι πλέον και η αλλαγή εικόνας της προς το καλύτερο.
Όσον αφορά τους τραυματίες, ο Βέσκο είπε πως ο Γκερέρο δεν έχει κάτι το σοβαρό, αλλά προσεχώς θα φανεί για τον Λόρια ο οποίος αποχώρησε μη μπορώντας καν να περπατήσει…

Ανδρέας Βεντούρης