Για την απόφασή της να διεκδικήσει την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.
Η επικοινωνία που είχε τις τελευταίες μέρες με στελέχη και μέλη της παράταξης και η κοινή απαίτηση για ενότητα και προοπτική, την ώθησαν όπως είπε στο να κάνει την εισήγηση στους Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη και Δημήτρη Δημητρίου, για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.
Όπως είπε, θεώρησε σωστό να μιλήσει πρώτα για την πρόθεσή της με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Την ίδια ώρα σημείωσε πως εάν η απόφαση των Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Γεωργιάδη ήταν να συνεχίσουν με τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, τότε δεν θα συνέχιζε η ίδια.
Τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η επαφή με τη βάση του κόμματος, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμό και ανασύνταξη, χωρίς να παραγνωρίζονται τα όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και το ότι είμαστε συνεχιστές μιας μεγάλης διαδρομής.
Η παράταξη, πρόσθεσε, έχει βαθιές ρίζες μέσα από τις οποίες τροφοδοτείται το μέλλον.
Κληθείσα να σχολιάσει εάν έγιναν λάθος χειρισμοί τόσο από το πολιτικό γραφείο όσο και από την ηγεσία στις προεδρικές εκλογές, απάντησε πως η απόφαση του πολιτικού γραφείου για κατά συνείδηση ψήφο ήταν σωστή, ωστόσο ήταν λάθος «να παρεκκλίνουμε από αυτή».
Στο τι απαντά σε όσους την κατηγορούν ότι πίσω από αυτή θα διοικούν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε πως η ευθύνη να λάβουμε αποφάσεις είναι δική μας, ωστόσο, χρειαζόμαστε τις συμβουλές όλων και δεν παραγνωρίζουμε τη συμβολή των ανθρώπων του ΔΗΣΥ. Πρέπει να συναποφασίζουμε την πορεία που θέλουμε να χαράξουμε για το κόμμα, είπε.