Η ΑΕΚ Λάρνακας δίνει ιστορικό παιχνίδι σήμερα στο Κόσιτσε της Σλοβακίας κόντρα στην Ντνίπρο και με πρόκριση θα γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της, θα βρεθεί στην φάση των «16» μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτής του Conference League.
Ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ Νίκος Νικολάου μίλησε στην ιστοσελίδα μας
balla.com.cy σχολιάζοντας το αποψινό παιχνίδι (19:45). Έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ αλλά τόνισε 2-3 φορές ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο.
«Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Θα πει κάποιος ότι μπορεί και για την Ντνίπρο να μην είναι στην έδρα της αλλά είναι το γήπεδο που παίζει στην Ευρώπη. Η Ουκρανική ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δεν θα είναι εύκολο να πάρει την πρόκριση. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και η ΑΕΚ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη για να πάρει αυτό που θέλει. Εγώ προσωπικά δίνω ένα προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν θα είναι εύκολο».
Τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο για να πάρει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την πρόκριση; «Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα από όλους. Μπορεί να πάει να κλειστεί και να παίξει στην κόντρα και να του βγει. Μπορεί να πάει να παίξει πιο επιθετικά και πάλι να του βγει. να βάλει δηλαδή ένα γκολ το οποίο θα δυσκολέψει πολύ τους αντιπάλους. Ο ίδιος λέει ότι θα πάει να κάνει το παιχνίδι της η ΑΕΚ και να παίξει επιθετικά. Μένει να δούμε πως θα πάει το παιχνίδι».

Χρίστος Χρίστου