Η Άστον Βίλα μπήκε με το δεξί στο 2023. Στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς για την Premier League οι βίλανς επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο για την 18η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, η Βίλα έφτασε τους 21 πόντους, ενώ τα σπιρούνια έμειναν στους 30 και έχασαν έδαφος στη μάχη για την τετράδα.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάποιο γκολ. Στο πρώτο 20λεπτο η Άστον Βίλα ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στη συνέχεια η Τότεναμ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Όλσεν.

Ωστόσο, οι ευκαιρίες ήταν λίγες πέρα από μία κεφαλιά του Κέιν στο 40′ που έδιωξε ο Γιάνγκ πριν από την γραμμή και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σον στο 44′.

Η Άστον Βίλα μπήκε δυναμικά στο β’ μέρος. Στο 50ο λεπτό ο Ντόουγκλας Λουίζ έκανε το σουτ από μακριά, ο Λορίς δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, το ριμπάουντ πήρε ο Γουότκινς, ο οποίος έστρωσε στον Μπουεντία για το 1-0.

Η Τότεναμ δεν μπορούσε να απαντήσει με επιτυχία και στο 73′ οι Βίλανς κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Έπειτα από υψηλή πίεση, η Βίλα έκλεψε.

Ο ΜακΓκιν με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Λουίζ μέσα στην περιοχή και ο Λουίζ με πλασέ έκανε το 2-0. Μέχρι και το φινάλε οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, η υψηλή πίεση που ασκούσαν απέδιδε καρπούς και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Λενγκλέ, Ντέιβις, Ντόχερτι (81′ Έμερσον), Μπισούμα (80′ Σαρ), Χόιμπιεργκ (88′ Σκιπ), Πέρισιτς (88′ Σπενς), Χιλ (63′ Σεσενιόν), Κέιν, Σον

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Γιάνγκ, Κονσά (82′ Μπέντναρεκ), Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν (78′ Κουτίνιο), Καμαρά, Λουίζ (83′ Ινγκς), Μπουεντία (82′ Τσέιμπερς), Μπέιλι (66′ Κας), Γουότκινς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ