Στην ιστοσελίδα μας για τα ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ και ΟμόνοιαΠάφος FC, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, μίλησε ο Άγγελος Ευθυμίου, προπονητής του ΑΣΙΛ. Για το ματς στην «Αρένα» εξέφρασε την άποψη του θα δούμε κλειστό αγώνα γιατί δεν είναι απαγορευτικό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Για την αναμέτρηση στο ΓΣΠ τόνισε πως με νίκη οι πράσινοι κάνουν σημαντικό βήμα 6άδας, ενώ σε περίπτωση νίκης της, η Παφιακή ομάδα κάνει βήμα τίτλου!
Τι είπε:
ΑΕΚΑΠΟΕΛ:
Το σχόλιο του για το ματς
: «Είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και θα παλέψουν για τον τίτλο. Σ’ έναν τέτοιο αγώνα δεν παίζει ρόλο τίποτα. Ούτε η έδρα, ούτε τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι το ποια ομάδα θα δείξει την περισσότερη θέληση για να πάρει τους τρεις βαθμούς».
Πώς περιμένει το ματς: «Το μυαλό των δύο ομάδων και των δύο προπονητών θα είναι το να κρατήσουν το μηδέν και να προσέξουν το μετόπισθεν. Θεωρώ πως αργότερα θα ρισκάρουν. Νομίζω πως θα δούμε ένα κλειστό ματς, αλλά, ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αλλάξει την εικόνα του ντέρμπι. Λέω πως θα είναι ένας κλειστός αγώνας διότι γνωρίζουν πως η ισοπαλία δεν είναι απαγορευτικό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουν να ρισκάρουν αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να έχουν τη μεγάλη πίεση του «πρέπει να νικήσω».
Αν η νικήτρια ομάδα χρίζεται φαβορί για τον τίτλο: «Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι το απόλυτο φαβορί. Σίγουρα η νικήτρια ομάδα θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα 15 αγώνες και 45 βαθμοί διαθέσιμοι μετά το ντέρμπι. Υπάρχουν και τα πλέι οφ και θα συναντηθούν ξανά οι δύο ομάδες. Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά μια νίκη θα δώσει μια άλλη ψυχολογία στον νικητή».

ΟΜΟΝΟΙΑ –ΠΑΦΟΣ FC
Αρχική τοποθέτηση: «Η Ομόνοια, με εξαίρεση το ματς κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα φάνηκε αλλαγμένη και πολύ βελτιωμένη. Η Πάφος FC είναι σταθερά μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην έχει τις τοπ επιδόσεις όπως την αρχή της σεζόν αλλά εξακολουθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Με νίκη η Ομόνοια κάνει ένα σημαντικό βήμα 6άδας, ενώ αν νικήσει η Πάφος FC κάνει ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα».
Που θα κριθεί το ματς: «Καταρχάς δεν θα κριθεί πάνω σε ένα στοιχείο. Θα παίξουν πολλά ρόλο. Τα πλάνα και οι στρατηγικές των προπονητών και το πόσο έτοιμοι είναι οι ποδοσφαιριστές τους. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα της Πάφος FC».
Για το αν παίζει ρόλο πως ο Χένινγκ Μπεργκ ήταν στον πάγκο των πρασίνων: «Είναι μια λεπτομέρεια αλλά δεν θεωρώ ότι θα κρίνει ή θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα κριθεί απ’ όσα είπα πιο πάνω».
Για το αν η Ομόνοια είναι στην κούρσα πρωταθλήματος: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι στην κούρσα του πρωταθλήματος. Αν νικήσει την Πάφος FC και κάποιες άλλες αναμετρήσεις ίσως καταφέρει να μπει, γιατί βρίσκεται στο -13. Οι σίγουρες ομάδες για την κούρσα του πρωταθλήματος είναι η ΑΕΚ, το ΑΠΟΕΛ και η Πάφος FC».

Θράσος Δημητρίου