Νίκη-χρυσάφι για την Σεβίλλη. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι επικράτησε με 1-0 της Κάντιθ, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιβαν Ράκιτιτς και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βγει από την ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας την Κάντιθ στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δίχως φάση κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία. Στο 21’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού και άνηκε στη Κάντιθ, με τον Λοσάνο να δοκιμάζει ένα ωραίο συρτό σουτ, όμως ο Μπόνο έπεσε στην δεξιά του γωνία και παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 30’ η Σεβίλλη δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Λαμέλα, όμως ο Λεντέσμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που δοκίμασε ο Αργεντινός εξτρέμ, ενώ στο 35’ το γυριστό του Όλιβερ Τόρες κατέληξε λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Κάντιθ.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Οκάμπο, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μπόνο, ενώ στο 44’ η Σεβίλλη λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ έπειτα από σέντρα-σουτ του Νάβας, όμως ο Λεντέσμα δεν αιφνιδιάστηκε και παραχώρησε το κόρνερ, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 45+1’ με τον Λαμέλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Όλιβερ Τόρες ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Η Σεβίλλη ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στο 51΄βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Νάβας έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στον Ράκιτιτς, με τον Κροάτη να κάνει ένα ωραίο σουτ, όμως ο Λεντέσμα έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με δυσκολία την μπάλα.  Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 64’ βρήκαν ακόμα μια φάση με τον Μπαντέ, ενώ στο 66’ και στο 68’ ο Λεντέσμα είπε όχι σε Εν-Νεσίρι και Ράκιτιτς αντίστοιχα.

Στο 87’ έπειτα από παρέμβαση του VAR η Σεβίλλη κέρδισε το πέναλτι, με τον Ράκιτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κερδίζει τον Λεντέσμα για το 1-0, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι την λήξη του αγώνα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Μπαντέ, Φερνάντο(74’ Μοντιέλ), Γκουντέλι, Ρέκικ, Ράκιτις, Zορδάν, Όλιβερ Τόρες(79’ Σούσο), Λαμέλα(74’ Οκάμπος), Εν-Νεσίρι(79’ Ράφα Μιρ)

ΚΑΝΤΙΘ: Λεντέσμα, Ίθα, Ερνάντεθ, Εμπαγιέ, Εσπίνο, Άλεξ Φερνάντεθ, Αλκαράθ(90’ Νεγρέδο), Μπονγκοντά(70’ Αλέχο), Οκάμπο(70’ Ντιαρά), Σομπρίνο(81’ Αρθαμέντια), Λοσάνο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ