Η Ρεάλ έκαμψε την αντίσταση της Βαλένθια στα πέναλτι, νικώντας τη με 4-3 (1-1 στα 120 λεπτά) και πέρασε στον τελικό του Σούπερ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μπέτις.

Στο 4ο λεπτό η κεφαλιά του Μιλιτάο πέρασε μόλις έξω ενώ στο 10’ ο Βαλβέρδε βρήκε κάθετα τον Ροδρίγο το σουτ του οποίου έφυγε μόλις έξω. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπενζεμά ταλαιπώρησε τον Τσέμερτ αλλά σούταρε άστοχα, ενώ στο 15’ το φοβερό σουτ του Βαλβέρδε, έξυσε τα δοκάρια της Βαλένθια. Στο 20’ ο Λάτο βγήκε απέναντι από τον Κουρτουά, προσπάθησε να τον ντριμπλάρει, έχασε όμως την ισορροπία του και σπατάλησε την ευκαιρία ενώ στο 30’ ο Βινίσιους έκανε όμορφη ενέργεια και  σουτ από αριστερά αλλά ο Μαμαρντασβίλι του είπε όχι.

Τελικά στο 38ο λεπτό ο Μιλιτάο έβγαλε όμορφα στον Μπενζεμά που κέρδισε το πέναλτι από τον Τσέμερτ και ο ίδιος έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Στο 45ό λεπτό ο Κουρτυά νίκησε τον Καβάνι σε μοναδικό τετ α τετ.

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά στο 2ο μέρος και στο 46’ ο Λάτο σέντραρε από αριστερά και ο Λίνο με όμορφο μονοκόμματο σουτ στο πίσω δοκάρι, έκανε το 1-1.

Στο 52ο λεπτό η κεφαλιά του Νάτσο πέρασε μόλις έξω ενώ στο 54’ η Βαλένθια έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κλάιφερτ δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής αλλά σημάδεψε το… πρόσωπο του Μιλιτάο.

Η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 88ο λεπτό με τον Μπενζεμά να αστοχεί με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλβέρδε και στο 90+5’ ο Μαμαρντασβίλι σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βινίσιους σε απίθανο τετ α τετ.

Tο ματς πήγε στην παράταση όπου στο 92’ ο Μαμαρντασβίλι πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Βινίσιους και στο 105’ είπε όχι και σε σουτ του Κρόος. Στο 110’ ήταν η σειρά του Κουρτουά να νικήσει τον Πέρεθ σε τετ α τετ κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι.

Ο Καβάνι έκανε το 0-1 και ο Μπενζεμά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τσέμερτ αστόχησε στη δική του εκτέλεση και ο Μόντριτς έκανε το 2-1. O Μορίμπα έκανε το 2-2 και ο Κρόος το 3-2 ενώ ο Γκιγιαμόν έγραψε το 3-3. Ο Ασένσιο ευστόχησε για το 4-3 και ο Κουρτουά έπιασε την εκτέλεση του Γκαγιά κι έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Βάθκεθ (68’ Καρβαχάλ), Μιλιτάο (74’ Μεντί), Καμαβινγκά (46’ Μόντριτς), Βαλβέρδε (106’ Θεμπάγιος), Κρόος, Βινίσιους, Ροδρίγο (84’ Ασένσιο), Μπενζεμά

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κορέια, Γκαγιά, Οσζκατσάρ, Τσέμερτ, Αλμέιδα (114’ Γκιγιαμόν), Μούσα (95’ Φουλκιέ), Λάτο (95’ Μορίμπα), Λίνο (83’ Φραν Πέρεθ), Κλάιφερτ (73’ Ντούρο), Καβάνι