Μπορεί όταν έριξε την ατάκα ο Φανούριος Κωνσταντίνου να ακούστηκε υπερβολικός αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Ο Απόλλωνας πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση τους τελευταίους δύο μήνες και είναι σημαντικό που για την ώρα η υπόσχεση του Κωνσταντίνου Μακρίδη τηρείται.
Ο νεαρός προπονητής είπε μετά την ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ ότι μετά την διακοπή όλοι θα δουν έναν καλύτερο Απόλλωνα και τον είδαν.
Αν εξαιρέσουμε τις δύο φορές που ολιγώρησε η άμυνα και χάθηκαν οι δύο ευκαιρίες της Νέας Σαλαμίνας, δεν προκύπτει άλλο μελανό σημείο για τους «γαλάζιους».
Κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος κάποιος μπορεί να πει ότι ίσως να αδίκησαν και τον εαυτός τους που δεν καθάρισαν νωρίτερα, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη.


Κανείς δεν υστέρησε.
-Ο Πίττας είχε και πάλι τη λύση και πέτυχε ιστορικό γκολ.
-Ο Ντιγκινί μπήκε και καθάρισε το ματς…
-Ο Βα έκανε άνω κάτω την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας.
-Ο Χέντι ήταν κινητικός.
-Ο Σαχάρ εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή.
-Ο Κολ έδωσε και τις δύο ασίστ στα γκολ.
-Μαυρίας και Χαμάς έτρεξαν αρκετά.
-Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Ρομπέρζ-Πειμπέρνς) κράτησαν τη Νέα Σαλαμίνα μόλις στις τρεις τελικές εκ των οποίων μόλις η μία στον στόχο.
-Ο Ζράντι παρά το χαμένο πέναλτι ήταν βελτιωμένος.
-Ο Γιοβάνοβιτς εκεί που έπρεπε να επέμβει το έκανε με επιτυχία (βλέπε ευκαιρία Φλοριάν).
-Και ο Ουάρντα τον οποίο αφήσαμε τελευταίο αλλά όχι έσχατο μπήκε κεφάτος και είχε και μια ευκαιρία για να πετύχει και το πρώτο του γκολ.

* Με όλα αυτά η ομάδα κατάφερε να ανοίξει την διαφορά από την 7η θέση στους έξι βαθμούς, εδραιώνεται για τα καλά στην πρώτη 6άδα και μόνο μπροστά μπορεί να κοιτάζει από δω και μπρος.
ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

 Χρίστος Χρίστου