Μετά την μεγάλη πρόκριση επί του Απόλλωνα, ο προπονητής της ΑΕΛ Τσέντομιρ Γιανέφσκι δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ευχαριστώ τον κόσμο μας. Κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι από τότε που ήρθα. Φτιάξαμε αρκετές φάσεις στο 90λεπτο και είναι κρίμα που δεν σκοράραμε. Παίζαμε με τον περσινό πρωταθλητή και μεγαλύτερο μας αντίπαλο και δεν ήταν εύκολο. Πιστεύω μας αξίζει η πρόκριση. Δεν πετύχαμε κάτι. Είμαστε στους 8, ο τελικός είναι πολύ μακριά».
Πόσο σημαντικό ήταν για την ΑΕΛ να κερδίσει μπροστά στον κόσμο της που για πρώτη φορά ήταν εδώ; «Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και τον κόσμο και όλους. Έχουμε την φιλοδοξία να παίξουμε στην Ευρώπη του χρόνου και το Κύπελλο είναι ο πιο σύντομος δρόμος παρόλο που έχουμε ακόμα δρόμο. Το ότι κερδίσαμε ΑΠΟΕΛ και Απόλλων μέσα σε τρεις μέρες, πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίηση. Αυτή την στιγμή έχουμε 13-14 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο με μεγάλες ομάδες. Οι υπόλοιποι είναι νεαροί και είναι δύσκολο για μένα να τους δώσω χρόνο σε τέτοια παιχνίδια». Πιστεύετε ότι το μικρό ρόστερ θα σας επηρεάσει στη συνέχεια; «Θα είναι πιο εύκολο για όλους αν έχουμε περισσότερους διαθέσιμους παίκτες. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα. Τώρα δεν μπορώ να κάνω ροτέισιον χωρίς να χάσουμε ποιότητα. Ο Τεϊσέιρα έχει τιμωρία και δεν ξέρω πως θα φτιάξω αυτό το πρόβλημα γιατί έχουμε μόνο δυο στόπερ. Νομίζω μετά την Ομόνοια θα έχουμε κάποιες επιστροφές τραυματιών για να έχουμε περισσότερες επιλογές».
Σημασία θα δοθεί στην επίθεση απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε. Εκτός από έναν στόπερ θα πάρετε τρεις επιθετικογενείς παίκτες; «Πρέπει να φτιάξουμε και την επιθετική γραμμή για να κυριαρχούμε και να σκοράρουμε πιο εύκολα. Θα ήθελα τρεις επιθετικογενείς παίκτες αλλά μετά τον τραυματισμό του Μπάστος άλλαξε λίγο το πλάνο μας, σίγουρα πρέπει να πάρουμε έναν κεντρικό αμυντικό. Ίσως πρέπει να πάρουμε ένα στόπερ που μπορεί να παίξει και στα άκρα της άμυνας. Πήραμε τον Τσέρνιτς. Ελπίζουμε να επιστρέψει ο Κατσανίκλιτς, ο Κασά. Έχουμε πρόβλημα και στα άκρα. Πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνουμε».
Υπήρχε κάποιο πριμ μετά την πρόκριση;«Δεν ξέρω. Όταν ήρθα στην ΑΕΛ υπογράψαμε συμβόλαιο για τον μισθό μας και ειλικρινά δεν περιμένουμε κάτι έξτρα!».
Θα έρθει άμεσα ο αμυντικός που θα αποκτηθεί; «Καλή ερώτηση! Κοιτάζουμε πολλούς παίκτες, δεν είναι εύκολο να βρεις άμεσα έτοιμο παίκτη γιατί όλα τα πρωταθλήματα είχαν διακοπεί. Θα ήταν καλό να βρίσκαμε ένα παίκτη από την Κύπρο αλλά δεν είναι εύκολο κάποια ομάδα να σου δώσει έτοιμο παίκτη. Ελπίζω στο τέλος της βδομάδας να έχουμε μαζί μας έναν αμυντικό. Έχουμε και την επιλογή του νεαρού του Ιωάννου, είναι με την ομάδα από το καλοκαίρι και ίσως είναι η ώρα να του δώσω ευκαιρία».