Προφανώς ο τελευταίος που φταίει για την τραγική εικόνα της Ανόρθωσης είναι ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς. Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα έδωσε την υπόσχεση ότι η ομάδα του δεν θα εμφανίσει ξανά μια τέτοια εικόνα, το θέμα ωστόσο δεν είναι να δίνεις υποσχέσεις.
Ούτως ή άλλως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αν θα παρουσιαστεί ξανά η «κυρία» με τέτοιο πρόσωπο, αλλά κι από τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά.
Ήταν η εικόνα που πλέον έχει συνηθίσει τους πάντες –κι αυτό είναι το χειρότερο. Το παιχνίδι κυπέλλου με την ΕΝΠ είναι εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο κρίσιμο/σημαντικό. Είναι όντως κομβικό, αφού μόνο σε περίπτωση πρόκρισης θα έχει στόχους μέσα στη σεζόν.
Η παρουσία της στο β’ γκρουπ του πρωταθλήματος μοιάζει πλέον ως βέβαιη. Ως εκ τούτου, ο μοναδικός δρόμος για διάκριση είναι μέσω κυπέλλου. Η Ανόρθωση παίζει την Πέμπτη μια ολόκληρη χρονιά, δίχως καμία δόση υπερβολής. Το ματς με την ΕΝΠ θα κρίνει αν η σεζόν θα έχει ακόμη δρόμο γι’ αυτήν ή θα… τελειώσει από τον Ιανουάριο.
Εκτός θα είναι οι Κίκο και Αρτυματάς, θα φανεί προσεχώς η κατάσταση του Εμπραλίτζε ενώ επιστρέφει ο Μιχάλης Ιωάννου. Πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του ο Κορτές…

Ανδρέας Βεντούρης