Ήταν 22 Ιανουαρίου 2016, όταν η ΑΕΚ προέβαινε στην εξής ανακοίνωση:
«Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την LegiaWarsaw, για την απόκτηση του 28χρονου (18/03/1987) διεθνή Σκοπιανού επιθετικού IvanTrickovski ως δανεικού μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στην Κύπρο τις επόμενες μέρες και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στην συνέχεια θα ενεργοποιηθούν τα σχετικά συμβόλαια. Ο Trickovski ξεκίνησε την καριέρα του από την Vardar και ακολούθως αγωνίστηκε σε Rabotnički και RedStarBelgrade. Το καλοκαίρι του 2009 ήρθε στην Κύπρο για να αγωνιστεί ως δανεικός στην ΕΝΠ και μετά από ένα χρόνο στο ΑΠΟΕΛ. Ακολούθως πήγε στο Βέλγιο για λογαριασμό της ClubBrugge, αγωνίστηκε ως δανεικός στην Waasland-Beveren και μετά στο Κατάρ για την Al-Nasr. Στην LegiaWarsaw μετακόμισε το καλοκαίρι του 2015 και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν πραγματοποίησε έξι συμμετοχές και σκόραρε ένα γκολ.
Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες των Σκοπίων και από το 2010 με την Εθνική Ανδρών, με την οποία έχει πραγματοποιήσει 37 συμμετοχές και έχει σκοράρει 4 γκολ».
Πέρασαν ακριβώς εφτά χρόνια από την μέρα που η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, που πλέον για τον κόσμο της δεν είναι, απλά, ένας ακόμη παίκτης. Είναι ο αρχηγός, είναι το κάτι περισσότερο κι αυτό το κέρδισε ο ίδιος με το σπαθί του. Με τις εμφανίσεις του, τα γκολ του, τις επιδόσεις του, αλλά ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με την προσέγγισή του και τη στάση του προς τον κόσμο. Ήταν αυτός που στα δύσκολα έβγαινε μπροστά και πήγαινε να μιλήσει στους οπαδούς.
Αυτός που δεν δημιούργησε ΠΟΤΕ πρόβλημα στα αποδυτήρια. Αυτός που βλέπει τους ηλικιωμένους στην προπόνηση και πηγαίνει να τους αγκαλιάσει. Κι άλλα τόσα πολλά σε ανθρώπινο επίπεδο. Αρκετά τα οποία δεν έχουν γραφτεί –κι ούτε χρειάζεται. Δεν το έχει άλλωστε ανάγκη κάτι τέτοιο.
Είναι, επίσης, αυτός που έχει αγωνιστεί σε 251 παιχνίδια με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, 186 στο πρωτάθλημα, 24 στο κύπελλο, 41 στην Ευρώπη. Αυτός που σκόραρε με τη φανέλα της συνολικά 134 γκολ (102 στο πρωτάθλημα, 21 στην Ευρώπη, 11 στο κύπελλο).
Εφτά χρόνια λοιπόν ΙΒΑΝ ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ. Ο Θεός να του ‘δίνει την υγεία του, θα βρίσκεται στην ομάδα της Λάρνακας τουλάχιστον μέχρι το 2024, όπως προνοεί το συμβόλαιό του, ευχόμενος να εκπληρώσει τη διπλή του επιθυμία. Να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλη και να κατακτήσει μαζί της το πρωτάθλημα.
Αλήθεια, πόσοι από ‘σάς έχετε σχηματίσει στο μυαλό σας την εικόνα με τον Ιβάν να σηκώνει το τρόπαιο στην «Αρένα»; Αναλογιστείτε πόσες φορές το ‘χει σκεφτεί ο ίδιος…

Ανδρέας Βεντούρης