Ένα ντέρμπι κορυφής στο Παφιακό ανάμεσα στις δύο από τις καλύτερες και κυρίως τις πιο σταθερές ομάδες μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Πάφος FC υποδέχεται το δεύτερο στην βαθμολογία ΑΠΟΕΛ και οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες σύμφωνα πάντοτε και με τους αριθμούς. Για πολλούς… Πάφος FC και ΑΠΟΕΛ είναι δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Έχουν δίκαιο με βάση το τι μας έδειξαν μέχρι στιγμής.
Πάμε να δούμε με αριθμούς και βίντεο την μέχρι τώρα πορεία των δύο αντιπάλων
Πάφος FC
-Σε σύνολο 13 αγωνιστικών μετρά 9 νίκες και 4 ισοπαλίες. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην κορυφή με 31 βαθμούς.
-Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 29 γκολ και την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα καθώς δέχθηκε μόλις 6 γκολ.
ΑΠΟΕΛ
-Βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την Πάφο στην δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής στον μαραθώνιο μετράει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα από τον Άρη.
-Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε μέχρι τώρα 19 γκολ στο πρωτάθλημα και δέχθηκε μόλις 4, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Συμπερασματικά η Πάφος θα αντιμετωπίσει την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος και το ΑΠΟΕΛ την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος.

Η ανάλυση των γκολ της Πάφου FC
Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πέτυχε μέχρι στιγμής 29 γκολ στο πρωτάθλημα. Πιο κάτω με την βοήθεια και της πλατφόρμας ανάλυσης (Instatscout) θα δούμε τα σημεία που προήλθαν τα γκολ των πρωτοπόρων. Όπως θα δείτε μέσα από τις παραστάσεις αλλά και στα βίντεο που θα ακολουθήσουν η Πάφος σκοράρει με πολλούς τρόπους και είναι επικίνδυνη τόσο μέσα στην περιοχή, όσο και έξω από αυτή αφού διαθέτει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με πολύ καλό σουτ (Βαλακάρι,Mπεσάρτ, Ναμέ, Ζάιρο, Ντάγκομιρ, Κανέ). Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που οι Παφίτες είναι πρώτοι στο σκοράρισμα καθώς μπορούν να βρούνε δίχτυα με πολλούς τρόπους και η επίθεση τους δεν είναι προβλεπτή και μονοδιάστατη.

 

Η ανάλυση των γκολ του ΑΠΟΕΛ
Είναι αλήθεια ότι με την έλευση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το ΑΠΟΕΛ άρχισε να παίρνει κυρίως επαγγελματικές νίκες. Κρατούμε το μηδέν στην άμυνα και πετύχαινε 1 μάξιμουμ δύο γκολ. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και κόντρα σε Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα το ΑΠΟΕΛ πέτυχε 7 γκολ, όσα πέτυχε τις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές μαζί. Συνολικά οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν 19 τέρματα.  Πριν από τα συγκεκριμένα (τελευταία δύο) παιχνίδια το ΑΠΟΕΛ παρουσίαζε μια δυστοκία στο σκοράρισμα και κυρίως στο κτίσιμο πολλών καλών επιθετικών προσπαθειών.  Φαίνεται ότι πέρα από την άμυνα, δούλεψε στην περίοδο της διακοπής και στο επιθετικό κομμάτι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Βλέποντας όμως πιο κάτω την παράσταση, συμπεραίνουμε ότι το ΑΠΟΕΛ σκοράρει μόνο εντός της μεγάλης περιοχής.

 

Πώς δέχθηκε τα 6 γκολ η Πάφος FC
Πιο κάτω θα δούμε τον τρόπο που παραβιάστηκε έξι φορές μέχρι στιγμής η εστία της Πάφου και από ποια σημεία. Βλέπουμε ότι δέχθηκε 5 γκολ μέσα από την περιοχή και τα 3 στην μικρή περιοχή. Μόλις ένα δέχθηκε εκτός της μεγάλης περιοχής και ήταν το απευθείας φάουλ του Τσιμπόλα κόντρα στην ΑΕΛ.

 

Πως δέχθηκε τα 4 γκολ το ΑΠΟΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δέχονται γκολ… με αίτηση. Να σημειώσουμε ότι με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε μόλις δύο γκολ που δεν στέρησαν βαθμούς. Το ένα με πέναλτι με τον Ακρίτα και το δεύτερο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα την τελευταία αγωνιστική το οποίο είναι και το μοναδικό εκτός περιοχής (σουτ του Φελίπε). Εντός περιοχής το ΑΠΟΕΛ του Μιλόγεβιτς δεν δέχθηκε γκολ. Μόνο ένα από το σημείο του πέναλτι…

Επιθετικά Κόρνερ Πάφου FC
Διαθέτει την καλύτερη επίθεση η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ και δεν βρίσκει γκολ από κόρνερ. Πέτυχε μόλις ένα με τον Ζαίρο κόντρα στην ΑΕΚ και το δεύτερο ήταν κόντρα στον Ακρίτα με σουτ του Βλατ μετά από απομάκρυνση αντιπάλου, αφού προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ.

Κόρνερ Πάφου σε φάση άμυνας
Η εστία της Πάφου FC παραβιάστηκε δύο φορές την φετινή χρονιά από εκτελέσεις κόρνερ των αντιπάλων. Το ένα γκολ μάλιστα που δέχθηκε ήταν στην πρεμιέρα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ από τον Σούσιτς.
Το δεύτερο ήταν με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο όπου την «πλήγωσε» ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βα. Εάν δείτε πιο κάτω όμως και τα δύο ήταν στο δεύτερο δοκάρι (προηγήθηκε κόρνερ από την αντίθετη πλευρά)…

Επιθετικά κόρνερ ΑΠΟΕΛ
Βρήκε περισσότερο γκολ το ΑΠΟΕΛ από εκτελέσεις κόρνερ. Συγκεκριμένα 4 και τα 3 είναι με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο.
Το πρώτο το πέτυχε ο Σούσιτς στην πρεμιέρα κόντρα στην Πάφο (με Σοφρώνη Αυγουστή προπονητή). Ακολούθησαν τα γκολ του Κρέσπο (κόντρα στον Ακρίτα), του Δώνη (κόντρα στην Ένωση) και του Κονσταντίνοφ στο τελευταίο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

 

Κόρνερ ΑΠΟΕΛ σε φάση άμυνας
Δεν παραβιάστηκε ποτέ η εστία του ΑΠΟΕΛ από εκτέλεση κόρνερ των αντιπάλων που δυσκολεύονται και σε αυτό το κομμάτι να τον χτυπήσουν…

 

Εκτελέσεις φάουλ Πάφος FC στην επίθεση
Όταν έχεις σπεσαλίστες στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ δεν επιλέγεις την σέντρα στην περιοχή του αντιπάλου. Δύο γκολ πέτυχαν οι πρωτοπόροι με απευθείας εκτελέσεις φάουλ με σκόρερ τους Βαλακάρι (με Νέα Σαλαμίνα) και Ναμ (με Ακρίτα Χλώρακας).

Εκτελέσεις φάουλ σε φάση άμυνας
Μόνο μία φορά δέχθηκε γκολ η Πάφος FC από στημένο φάουλ αντιπάλου στην επίθεση και αυτό ηταν το απευθείας φάουλ του Τσιμπόλα με την ΑΕΛ το οποίο ήταν και από αρκετά μακρινή απόσταση όπως βλέπετε πιο κάτω.

Εκτελέσεις φάουλ ΑΠΟΕΛ στην επίθεση
Τρία γκολ πέτυχε το ΑΠΟΕΛ με εκτελέσεις φάουλ στην επίθεση. Τα δύο μάλιστα ήταν στο πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια με σκόρερ τους Ντβάλι και Κβιλιτάια. Το πρώτο ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Κονσταντίνοφ.

Δεν παραβιάστηκε η εστία του ΑΠΟΕΛ από εκτελέσεις φάουλ αντιπάλων στην επίθεση