Ο 28χρονος Τόμας Μουργκ,  Αυστριακός μεσοεπιθετικός (14-11-1994) «ψήνεται» να φύγει από τον ΠΑΟΚ με τον οποίο έχει όμως συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-24.
Ο ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2020, πλήρωσε 2 εκατομμύρια ευρώ στη Ραπίντ Βιέννης και αγόρασε τον ποδοσφαιριστή, στον οποίο πρόσφερε 4ετες συμβόλαιο με τις πληροφορίες να ανεβάζουν το ετήσιο κασέ του στο μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο Μουργκ, δεν είναι αυτή τη στιγμή στο πλάνο του Λουτσέσκου με την έννοια ότι ο Ρουμάνος δεν τον θεωρεί απαραίτητο στο ρόστερ.
Από εκεί και πέρα όμως, το μέλλον του Αυστριακού, εξαρτάται από τον Ιβάν Σαββίδη. Δηλαδή, αν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα συμφωνήσει στο οικονομικό με τον παίκτη δίνοντας του, είτε αποζημίωση, είτε να του καλύπτει μέρος του μισθού αν θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα.
Το ΑΠΟΕΛ, παραμονεύει και θέλει τον Μουργκ. Περιμένει όμως τον Ιβάν Σαββίδη για να μάθει με ποιο καθεστώς θα θελήσει να τον αφήσει να φύγει.
Δεν υπάρχει βέβαια θέμα να του καλύψει το συμβόλαιο που διατηρεί με τον ΠΑΟΚ αλλά περίπου το 50% των χρημάτων που λαμβάνει
.
Άρα λοιπόν, πρώτα να ξεκαθαρίσει το καθεστώς αποχώρησης του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει αν ο Τόμας Μουργκ θα μετακομίσει στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ.