Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις πριβέ εξορμήσεις του πατρός Αντωνίου σε ερημική παραλία μαζί με παιδιά της «Κιβωτού» που ανήκαν στον στενό πυρήνα του φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso».
Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο ο πατέρας Αντώνιος (είναι ο δεξιά της παρέας) κολυμπά με τρόφιμους δομής μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, σ’ έναν απομονωμένο καταπράσινο όρμο, απολαμβάνοντας και εκείνος τα παιχνίδια στη θάλασσα. Μαζί του ο «El Capitano» έχει οκτώ παιδιά που πλατσουρίζουν ανέμελα χωρίς να ξέρουν ότι κάποιος τους φωτογραφίζει. Μα, καλά, θα αναρωτηθεί αρχικά κανείς, είναι εικόνα αυτή ρασοφόρου να τον βλέπουν τα παιδιά της δομής ημίγυμνο με το μαγιό; Και όμως, καταπώς φαίνεται ο πατέρας Αντώνιος δεν είχε πρόβλημα να εμφανίζεται μπροστά τους με μαγιό ή ακόμη και να πηγαίνει ως πατρική φιγούρα με νεαρούς για μπάνιο.
Στη φωτογραφία διακρίνεται, επίσης, το ένα από τα παιδιά- ακολούθους του Χιώτη «Νώε» -που, όπως όλα δείχνουν, απολάμβανε εξίσου τα νερά της φιλανθρωπίας και εκείνα των… απόμερων παραλιών παρέα με παιδιά της δομής- να κάνει «πατητή» σε έναν άλλο μπροστά στα μάτια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος δεν φαίνεται να ενοχλείται από τα ριψοκίνδυνα παιχνιδίσματα μέσα στο νερό. Αντιθέτως, ο ιερέας με τις «προχώ» αντιλήψεις φέρεται από μια παιδαγωγό ότι έκανε τα ίδια σε 14χρονα αγόρια, «μέχρι να κοπεί η ανάσα τους»! Η ίδια υπάλληλος είχε τονίσει, εξάλλου, πως τα «παιχνίδια» του ρασοφόρου ιδρυτή της «Κιβωτού» με τους τροφίμους της δομής στην οποία εργαζόταν τής φαίνονταν «σαν μια μορφή σαδομαζοχισμού»! Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η πριβέ εξόρμηση στην ερημιά έγινε περίπου πριν από έναν χρόνο.

Φωτογραφία