Τέλος έλαβε η πιο ιδιαίτερη αγωνιστική της Premier League σε ολόκληρη την χρονιά, με την Άρσεναλ να συνεχίζει το σερί της, τη Μάντσεστερ Σίτι να βλέπει ξανά τον Έρλινγκ Χάαλαντ να γίνεται πρωταγωνιστής και την Λίβερπουλ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις. Τι κρατάμε εμείς από την πρώτη «στροφή» της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά από 43 ημέρες;
Μας έλειψε πολύ η Premier League. Αναμέναμε 43 ημέρες για να επιστρέψουμε και πάλι στην αγωνιστική δράση, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Boxing Day μας αποζημίωσε πλήρως.
Ήταν συνεπής στην ώρα της, στις 26 Δεκεμβρίου και μας προσέφερε αναμετρήσεις, που το δίχως άλλο μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Η Άρσεναλ έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ανατροπή επί της Γουέστ Χαμ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν επηρεάστηκε καθόλου από την διακοπή, η Λίβερπουλ ήταν δυνατή και η πρώτη δεκάδα κυριάρχησε στη «μάχη» με τους υπολοίπους.
Ενδιαφέρον φυσικά είχαν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις, με τη νίκη της Γουλβς να ξεχωρίζει στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά και την τρομερή εμφάνιση της Μπράιτον μακριά από το «Άμεξ», με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να ανεβαίνει και πάλι στην οκτάδα.
Τι κρατά το England365 από το «πλούσιο» τριήμερο της Boxing Day που παρήλθε; Δείτε τα συμπεράσματά μας… Χ10!
-Την εμφάνιση της Άρσεναλ. Μία ομάδα που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει στον αγωνιστικό χώρο και που βγάζει μία αίσθηση πως ό,τι και αν συμβεί σε ένα ματς, θα παραμείνει πιστή στο πλάνο της. Κάπως έτσι άλλωστε, έκανε το 1-0 της Γουέστ Χαμ… 3-1 υπέρ της και διατήρησε διαφορά ασφαλείας (+5) από τη Μάντσεστερ Σίτι.
-Τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Για ακόμη μία φορά συγκλονιστικός. Σκόραρε δις, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τους «πολίτες» και «έγραψε» ιστορία με τα 20 γκολ σε 14 ματς, όντας ο πιο γρήγορος που το καταφέρνει…
-Την εμφάνιση της Λίβερπουλ στην έδρα της Άστον Βίλα για μία ώρα. Γκολ ο Μοχάμεντ Σαλάχ, 54η ασίστ για τον Άντι Ρόμπερτσον και πολύ σημαντικό «διπλό» για την ψυχολογία της. Κερασάκι στην τούρτα ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που είναι ο πιο παραγωγικός κεντρικός αμυντικός, από όταν έκανε ντεμπούτο στην Premier League.
-Την εμφάνιση της Τσέλσι, που επικράτησε πειστικά της Μπόρνμουθ. Σκόραρε δύο φορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα συνεχόμενα ματς, επέστρεψε στις νίκες και σκόραρε δις στο πρώτο μέρος σε Boxing Day, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.
-Το πόσο γενναία «πάλεψε» η Μπρέντφορντ κόντρα στην Τότεναμ. Προηγήθηκε με 2-0, ισοφαρίστηκε, αλλά λίγο έλειψε να «κλέψει» και τη νίκη. Ίσως ένα τρίποντο που δικαιούνταν, με το μοναδικό θετικό για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, το γεγονός πως ο Κέιν συνέχισε το σερί του στις Boxing Day (7 σερί με γκολ).
-Ανεπηρέαστη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εύκολη επικράτηση με 3-0 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ. «Ιστορικό» γκολ για τον Μάρκους Ράσφορντ, έφτασε τα 64 και ισοφάρισε σε επίπεδο Premier League τον Καντόνα.
-Τις πολύ μεγάλες νίκες της Νιούκαστλ και της Μπράιτον. Οι «καρακάξες» έφυγαν με ένα πολύτιμο «διπλό» από την έδρα της Λέστερ, επικρατώντας με 3-0, ενώ η ομάδα του Ντε Τζέρμπι, την ίδια ώρα, έβαζε επίσης τρία γκολ στη Σαουθάμπτον. Όλα αυτά, ενώ ο Αλέξις ΜακΆλιστερ δεν βρισκόταν καν στην αποστολή…
-Την αδυναμία της Κρίσταλ Πάλας να παράξει ευκαιρίες. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, είχε μηδενικές εντός εστίας τελικές προσπάθειες, ούσα η πρώτη ομάδα που πράττει κάτι τέτοιο φέτος.
-Την τεράστια νίκη της Γουλβς επί της Έβερτον. «Διπλό» που συνοδεύτηκε με ανατροπή και ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα, ισοφαρίζοντας γρήγορα το γκολ του Μίνα. Μάλιστα, το νικητήριο τέρμα του Αϊτνουρί στις καθυστερήσεις, σηματοδότησε και την πρώτη φορά στην χρονιά, που η Γουλβς βρίσκει δίχτυα μετά το 56’! Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια την πρώτη της φετινή νίκη εκτός έδρας και το 2Χ2 του Λοπετέγκι στον πάγκο της.
-Για το τέλος αφήσαμε την κυριαρχία των πρώτων 10 ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα. Οι οκτώ κέρδισαν, καμία δεν έχασε και η Μπρέντφορντ με την Τότεναμ «χάλασαν» το σερί, μιας και έπαιξαν μαζί!
ΥΓ: Μάλλον μας έλειψε πολύ η Premier League…