Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και από την πρώτη έως την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα πάρα πολλές ομάδες ανά τον κόσμο θα κινηθούν για να καλύψουν τυχόν… τρύπες στο ρόστερ τους ή για να προχωρήσουν στη βελτίωσή του.
Το αυτό, ισχύει και για τους συλλόγους της Super League 1. Μία ομάδα που όπως φαίνεται θα «ψαχτεί» στο μεταγραφικό παζάρι, είναι η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μπέντζι Κικάνοβιτς των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, ομάδας που αγωνίζεται στο MLS, αλλά και πρώην του Ματίας Αλμέιδα, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν από το 2019 έως και πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο».
Ο Αμερικανός εξτρέμ αποκτήθηκε από τον σύλλογο της Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2021 και όπως είναι φυσικό ήταν επιλογή του νυν τεχνικού της ΑΕΚ. Υπό τις οδηγίες του, ο Κικάνοβιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο MLS και αγωνίστηκε 21 φορές, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα γκολ και μία ασίστ, ενώ συνολικά με τη Σαν Χοσέ έχει δέκα τέρματα και έξι τελικές πάσες σε 49 εμφανίσεις.
Ποιος είναι, όμως, ο Μπέντζι Κικάνοβιτς; Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2000 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και όπως προδίδει η κατάληξη του επωνύμου του έχει καταγωγή από τη Βοσνία, με τους γονείς του να προέρχονται από τη χώρα των Βαλκανίων.
Στο… ποδοσφαιρικό κομμάτι, ξεκίνησε την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Σακραμέντο Στέιτ Χόρνετς, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ρένο 1868, πριν αποκτηθεί από την ομάδα του MLS στις αρχές του προηγούμενου έτους.
Αγωνίζεται κατά βάση ως αριστερός εξτρέμ, ενώ μπορεί να παίξει και σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ο Ματίας Αλμέιδα τον είχε χρησιμοποιήσει και ως σέντερ φορ, όπως έχει κάνει και με τον Λιβάι Γκαρσία, πετυχαίνοντας… διάνα.
Διαθέτει εξαιρετική ντρίμπλα, έχει καλά τελειώματα, είναι ταχύτατος τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και χωρίς αυτή, ενώ έχει ευχέρεια και στο ψηλό παιχνίδι, αποτελώντας πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα στις στημένες φάσεις.
Παράλληλα, τον βολεύει περισσότερο ο ρόλος του εσωτερικού επιθετικού, καθώς όντας δεξιοπόδαρος αρέσκεται να συγκλίνει στον άξονα και να προσπαθεί είτε να σουτάρει, είτε να ψάξει κάποιον συμπαίκτη του.
Ακόμη, γυρνά αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μαρκάρει, ενώ όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθετης πιέζει ασφυκτικά τους αντίπαλους αμυντικούς, στοιχείο που ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο και τον τρόπο παιχνιδιού του Ματίας Αλμέιδα στους «κιτρινόμαυρους».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του το περασμένο καλοκαίρι, ενώ θα ασχοληθεί μαζί του και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να συνεργαστεί και πάλι με τον πρώην παίκτη του.
Με τα στοιχεία που διαθέτει, μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τόσο τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, όποτε και αν αυτό χρειαστεί, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο αριστερό άκρο, θέση στην οποία αγωνίζονται κυρίως οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Στίβεν Τσούμπερ.
Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί τις επόμενες μέρες. Εξάλλου ο νέος τεχνικός της Σαν Χοσέ, Λούτσι Γκονσάλες θέλει να αξιολογήσει το ρόστερ και έπειτα να πάρει αποφάσεις. Το βέβαιο είναι, πως ο Μπέντζι Κικάνοβιτς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα.