Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει τα σκήπτρα της και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και να γίνει η τρίτη ομάδα στην ιστορία που φτάνει στην back to back κατακτήση του Μουντιάλ.
Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν κατάφερε να αφήσει εκτός ημιτελικών την Αγγλία, αναγκάζοντας τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Ντόχα, προκειμένου να παραμείνει πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στους ποδοσφαιριστές των «τρικολόρ» πριν την σέντρα του Μουντιάλ.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, εκεί όπου η Γαλλία πρόσθεσε το δεύτερο αστέρι της.
Μάλιστα το ταξίδι του Γάλλου προέδρου, επιβεβαίωσε η υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά – Καστερά, «Είχε δώσει την υπόσχεση αυτή και θα την κρατήσει με μεγάλη χαρά», ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός και πρόσθεσε, «ο πρόεδρος παρακολουθούσε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα με την Αγγλία».
Παραμονές του μεγάλου προημιτελικού μεταξύ, Γαλλίας και Αγγλίας, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να προσκαλέσει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρισί Σουνάκ. Μέσω μιας στοιχομηθείας τους στο Twitter ο Μακρόν ρώτησε τον Σουνάκ αν θα ευχηθεί καλή επιτυχία στην ομάδα του όταν θα παίξει στον ημιτελικό.
Ο βρετανός πρωθυπουργός πήρε την πάσα λέγοντας πως: «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Αλλά έχετε μια συμφωνία. Ανυπομονώ να υποστηρίξετε τα Τρία Λιοντάρια στον επόμενο γύρο».
Τελικά οι παίκτες του Ντεσάν είχαν διαφορετική άποψη, με τον Σουνάκ να επανέρχεται λίγα λεπτά μετά το τέλος του ημιτελικού, υπογραμμίζοντας: «Ο Χάρι (σ.σ Κέιν) και η ομάδα τα έδωσαν όλα, αλλά δεν ήταν γραφτό. Πρέπει να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά».
Ο Μακρόν από την σειρά του ευχαρίστησε τον Σουνάκ, προβλέποντας πως η Γαλλία θα φτάσει μέχρι το… τέλος.
Το αν η Γαλλία τα καταφέρει μένει να φανεί, ωστόσο το μόνο σίγουρο πως ο Εμμανούελ Μακρόν θα είναι «παρών» στο Κατάρ ευελπιστώντας να φέρει για ακόμη μια φορά… γούρι στον Εμπαπέ και την παρέα του.