Ο τραυματισμός του Τζαλμά Σίλβα και η απουσία του κατά τα φαινόμενα από το επόμενο ματς ενάντια στην ΑΕΚ, αναγκάζει τον Τσέντομιρ Γιαννέφσκι να σκεφτεί τις επιλογές του και να διαμορφώσει ανάλογα τα πλάνα του. Η απόφαση, να αγωνιστεί ο Σάντος με την ΑΕΚ, και να χάσει το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη από την στιγμή που ο έτερος Βραζιλιάνος ακραίος μπακ έμενε εκτός επιλογών.
Στο μυαλό του 61χρονου κόουτς υπάρχουν στην ουσία τρία σενάρια. Πρώτη και (λογική) επιλογή είναι να μεταφέρει τον Σάντος στο αριστερό άκρο της άμυνας, κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές, και να μπει στην ενδεκάδα ο Φραντζής ή και ο Παντελή ακόμη για να αγωνιστούν δεξιά.
Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή που δεδομένα μπορεί να παίξει εκεί καθώς είναι η φυσική του θέση. Ο Κύπρος Νεοφύτου είναι και αυτός έτοιμος και διεκδικεί πιθανότατα την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ. Ο 20χρόνος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει μια συμμετοχή φέτος στον αγώνα με την Καρμιώτισσα όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζiαλμά.  Σε αυτήν την περίπτωση ο Σάντος θα παραμείνει στο δεξί άκρο της άμυνας. Τέλος η τρίτη επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι είναι να δούμε τον Χριστόφορο Φραντζή να παίρνει τη θέση του Τζαλμά, και τον Σάντος να παραμένει δεξιά. Είναι ένα σενάριο που έχει πιθανότητες καθώς το είδαμε και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Πάφο.

Αριστείδου Μιχαήλ