Πραγματοποιούνται απόψε στις 19:30 τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού, το «Στάδιο Άλφα Μέγα», από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cablenet. Η ιστοσελίδα μας δίνει το παρών της στα εγκαίνια.

LIVE Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΙΡΖΗΣ (Πρόεδρος Απόλλωνα)
«Είναι μια μέρα που ονειρευόμασταν πάρα πολύ καιρό. Καρποφορούν οι κόποι δέκα ετών. Όλες οι καλές στιγμές μετράνε, ήταν κάτι που θέλαμε από την αρχή πάρα πολύ. Το ξέραμε ότι για να ανέβει επίπεδο ο Απόλλωνας έπρεπε να έχει το νέο γήπεδο. Είμαστε πολύ περήφανοι που θα δώσουμε αυτό το γήπεδο στον κόσμο. Αλλάζουν τα πάντα για τον Απόλλωνα, εντός κι εκτός γηπέδου. Θα δώσει τεράστια δυναμική που μόνο με το γήπεδο θα μπορούσαμε να έχουμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς αυτόν δεν θα γινόταν ποτέ το γήπεδο».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (Πρόεδρος ΑΕΛ)
«Θα πω το μεγάλο μου παράπονο. Ξεκινήσαμε αυτό το γήπεδο για να είναι των ομάδων της Λεμεσού. Δεν ισχύει. Δεν είναι δικό μας. Με ένα μεγάλο κόστος θα φιλοξενηθούν. Θέλουμε να λάβουμε ότι έλαβαν οι άλλες ομάδες. Πρέπει να συζητήσουμε πολλά θέματα ακόμη. Το τι θα δώσει στην ομάδα, θα δείξει. Δεν έχουμε την εμπειρία ακόμα για να ξέρουμε. Παράδειγμα το γήπεδο της Άρσεναλ, λες και είναι…καταραμένο. Το σημαντικό είναι να έρθουν αποτελέσματα.
Ήμασταν στο παρά πέντε να είμαστε κι εμείς πρόσφυγες λόγω των προβλημάτων του Τσιρείου. Να αντιληφθούν όλοι σε ποια κατάσταση βρισκόταν η ποδοσφαιρική Λεμεσός. Η Λεμεσός προσφέρει τα μέγιστα τα ταμεία του κράτους. Φαντάζομαι όταν θα μπούμε μέσα, πάλι θα έχουμε τα ίδια. Λίγος σεβασμός στον κόσμο. Είναι ένα στολίδι αυτό το γήπεδο. Έχουμε την υποχρέωση να επενδύσουμε πάρα πολλά. Να δείξει ο κόσμος της ΑΕΛ ότι είναι οι πιο ένθερμοι αλλά και οι πιο σοβαροί».

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ (Πρόεδρος Σωματείου Άρη)
«Συναισθήματα χαράς. Να το χαρούμε, όλοι οι φίλαθλοι της Λεμεσού αλλά και της Κύπρου. Εμείς ήμασταν…πρόσφυγες για ένα χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε μέχρι να έρθουμε στο νέο γήπεδο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ (Υπουργός Μεταφορών)
«Νιώθω περήφανος που σαν ο αρμόδιος Υπουργός παραδίδω αυτό το μοναδικό στάδιο. Τα λόγια και οι εξαγγελίες μετατρέπονται σε πράξεις. Να συγχαρώ το τμήμα Δημοσιών Έργων που ανέλαβε το έργο και παραδίδει ένα πραγματικό στολίδι».

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ (Πρόεδρος ΔΗΣΥ)
«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη μιλάει με πράξεις. Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Οι ομάδες της Λεμεσού έχουν το δικό τους σπίτι. Μεγάλη επιτυχία, μεγάλη μέρα για την Κύπρο και τον κυπριακό αθλητισμό».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος ΚΟΑ)
«Είναι μέρα χαράς. Χαιρόμαστε πολύ που ήρθε αυτή η ευλογημένη μέρα. Θα είναι ένα πολυεργαλείο για τη Λεμεσό. Θα τελειώσει το πήγαινε-έλα για τους Λεμεσιανούς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι ως ΚΟΑ που το παραδίδουμε. Καλορίζικο. Υπήρχαν δυσκολίες, θα μπορούσαν κάποια να αποφευχθούν. Δεν άργησε να τελειώσει το έργο».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Δήμαρχος Λεμεσού)
«Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Λεμεσό και για τον κυπριακό αθλητισμό. Είναι πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Θα τονώσει το ποδόσφαιρο της Λεμεσού».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Πρόεδρος Δημοκρατίας)
«Νιώθω συγκίνηση, μετά από οκτώ χρόνια προσπαθειών και προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν, θα τελέσουμε τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Μια απολύτως αναγκαία υπηρεσία προς την πόλη και τις ομάδες της Λεμεσού, λόγω και της επικινδυνότητας του Τσιρείου. Νιώθω ότι έπραξα το καθήκον μου, όχι μόνο με το στάδιο της Λεμεσού αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και βούληση δεν υπάρχει κάτι που να μην γίνεται».

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
«Είναι ένα αίσθημα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης. Ιστορική μέρα, μέρα γιορτής για τον Κυπριακό αθλητισμό. Αποκαθιστούμε με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη ενός σύγχρονου γηπέδου στη Λεμεσό. Ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι κερκίδες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10800 φιλάθλους. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το οδικό δίκτυο.
Απευθύνω μια ειλικρινή συγνώμη προς τους πολίτες της Λεμεσού, αναγνωρίζοντας ότι το γηπεδικό ζήτημα όντως σας ταλάνιζε για δεκαετίες. Σας ευχαριστώ για την υπομονή. Σε αυτή τη μακρά προσπάθεια είχαμε συνεχώς στο πλευρό μας τον Νίκο Αναστασιάδη. Φίλε πρόεδρε, εκ μέρους του φίλαθλου κοινού της Λεμεσού σας εκφράζω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη.
Οι αρχιτέκτονες, οι μελετητές και οι εργολάβοι έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ. Υπήρξαν προβλήματα και είναι αναπόφευκτο σε ένα τέτοιο έργο. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είχαν αποτέλεσμα τις αυξήσεις στο κόστος. Παραδίδουμε ένα γήπεδο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Καλορίζικο!»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
«Αισθάνομαι περηφάνια και συγκίνηση. Μια ιστορική μέρα, το επιστέγασμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 2014 όταν οι τρεις ιστορικές ομάδες της Λεμεσού, ένωσαν δυνάμεις. Ένα πραγματικά υπέροχο γήπεδο. Δεν ήταν χωρίς προβλήματα η πορεία αλλά μετά από 8 χρόνια επιτέλους εγκαινιάζουμε αυτό το καλλιμάρμαρο. Όλοι να συμβάλουμε στο να μην υπάρξουν νέα προβλήματα.
Δεν υστέρησε κανένας από όσους ενεπλάκησαν στην διαδικασία. Κατά τον θεμέλιο λίθο είπα ότι περιττεύουν τα λόγια εκεί που μιλούν τα έργα. Εύχομαι καλή πορεία και μακριά από τη βία. Οι ομάδες μας να χαρούν πραγματικά ένα στάδιο που αποτελεί το στολίδι της Λεμεσού. Εκφράζω συμπαράσταση προς όλες τις ομάδες, όλες τις πόλεις ώστε όλοι να νιώθουν ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση της Λεμεσού αλλά κυβέρνηση της Κύπρου».