Δεν χρειάζονται λεπτομερείς αναλύσεις για το τι πάει στραβά στη φετινή Ανόρθωση. Το πράγμα δείχνει-και είναι-απλό. Υπάρχει ξεκάθαρη έλλειψη ποιότητας (και ποσότητας) σε συγκεκριμένες θέσεις και συνάμα δεν διαθέτει κάποια απαραίτητα στοιχεία σε όλες τις γραμμές, όπως περισσότερη ταχύτητα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
Ο Μουνιόθ το…παλεύει. Προχωρεί σε αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σύστημα, αλλά οι αγωνιστικές παθογένειες δεν διορθώνονται. Λάθη στην αμυντική γραμμή που κοστίζουν, επιπολαιότητα στην επίθεση που σε κάποιο βαθμό, το λες και ανικανότητα.
Γίνεται λόγος για το -15 από την κορυφή, κατά την άποψή μου εντελώς λανθασμένα. Αυτή η Ανόρθωση δεν πάει για τίτλο, οπόταν είναι μία συζήτηση χωρίς ουσία. Το βασικό ζητούμενο για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι αν και πώς θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις χτυπητές αδυναμίες της μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν και θα επιδιώξει να ενισχύσει το ρόστερ της και να παρουσιαστεί καλύτερη. Ο Ιανουάριος όμως αργεί.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται μέχρι τότε. Πόσο μεγάλες θα είναι οι αποστάσεις κι αν θα είναι σε θέση όχι μόνο να τρέξει, αλλά και να φτάσει (την 6άδα)…

Ανδρέας Βεντούρης