Μπορεί η Πάφος FC, από το 2017 οπότε και μπήκε στην εποχή Λομάκιν να έχει «γκρεμίσει όλα τα κάστρα», καταρρίπτοντας αρνητικές παραδόσεις χρόνων απέναντι σε αρκετές ομάδες. Υπάρχει όμως μια ομάδα που αρνείται πεισματικά να ηττηθεί από την Πάφο, εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια και αυτή δεν είναι άλλη από την σημερινή αντίπαλο των «γαλάζιων», την Ανόρθωση.
Το ημερολόγιο σημάδευε την πρώτη Νοεμβρίου του 2003, όταν με αφεντικό στον πάγκο τον σπουδαίο τέως παίκτη και προπονητή του Ευαγόρα και της Πάφου Τάκη Χαραλάμπους, οι Παφίτες πήραν στο Παφιακό (έτσι ονομαζόταν τότε το  σημερινό «Στέλιος Κυριακίδης» την τελευταία τους νίκη επί της «Κυρίας» με 2-1 και σκόρερ τους Γιοβάνοβιτς και Λουπάχλα!
 Όταν λοιπόν η Ανόρθωση γεύτηκε την τελευταία της ήττα από την Πάφο, πρόεδρος της Κύπρου ήταν ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος, πληρώναμε με λίρες και οι ομάδες είχαν 3 ξένους στο ρόστερ τους!  Σε λίγες ώρες θα μάθουμε αν η εκπληκτική φέτος αρμάδα του Μπεργκ θα παρασύρει στο διάβα της και την Ανόρθωση ή αν η Βαρωσιώτικη ομάδα, παρά την μέτρια πορεία, θα βρει πάλι τον τρόπο να φρενάρει την Πάφο, διευρύνοντας το εκπληκτικό της σερί απέναντι στην σημερινή Πάφος FC.