Στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας Όκλαντ βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της ΚOΠ Γιώργος Κούμας για σειρά υποχρεώσεων, ως μέλος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου FIFA και ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, μαζί με τον Πρόεδρο της FIFA Τζάννι Ινφαντίνο, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ωκεανίας, με τον κ. Κούμα να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων εκ μέρους του Προέδρου της UEFA Αλεξαντερ Σέφεριν.
Οι νέες εγκαταστάσεις της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ωεκανίας χρηματοδοτήθηκαν και από την UEFA στο πλαίσιο του προγράμματος «UEFA Assist».  Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου το οποίο ενισχύει τις Συνομοσπονδίες και τις Ομοσπονδίες μέλη της UEFA για ανάπτυξη του αθλήματος.
«Το Σπίτι του Ποδοσφαίρου της Ωκεανίας ήταν ένα έργο με πολλές προκλήσεις. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προγραμματισμού και σκληρής δουλειάς για να ολοκληρωθεί. Πλέον, μπορούμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε αυτό που έχει επιτευχθεί μέσω της αλληλεγγύης και της συνεργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.
Επιπλέον, ο κ. Κούμας συμμετείχε σε συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA ενώ παρευρέθηκε και στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023 που θα γίνει στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.