Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία από ψυχολογικής άποψη νίκη και να δείξει ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα παρά το άσχημο ξεκίνημα. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν καταφέρει να «σουλουπώσουν» σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία τους καθώς διατήρησαν το μηδέν παθητικό για τρίτο σερί παιχνίδι. Μάλιστα έβγαλαν ένα δύσκολο πρόγραμμα με ΑΠΟΕΛ εκτός και Ομόνοια εντός σε αυτά τα ματς.
Ο κύριος Γιαννέφσκι έδωσε στην ομάδα πλάνο και ο καθένας πλέον ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό έλειπε από την ΑΕΛ και με την σωστή καθοδήγηση από το πάγκο, δείχνουν αρκετά αλλαγμένοι αγωνιστικό χώρο αλλά και σημάδια βελτίωσης δίνοντας νότα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Παράλληλα, ο Σκοπιανός κόουτς, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του και να αφήνει (για την ώρα τουλάχιστον) το… στίγμα του, δείχνοντας πως μπορεί να πετύχει αυτό το σύνολο.
Για να έρθει η νίκη με την Ομόνοια χρειάστηκε ο Μουριέλ, ο οποίος άκουσε πολλά είναι η αλήθεια, να κάνει εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δύσκολα θα βρεις κάποιον να έχει υστερήσει στην νίκη, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Χριστόφορο Φραντζή ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση, πιθανότατα την καλύτερη του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ένα προϊόν από τις ακαδημίες της ομάδας κάτι που δίνει και έξτρα χαμόγελα στο οικοδόμημα της ΑΕΛ.
Πλέον η προσοχή βρίσκεται στο επόμενο αγώνα με αντίπαλο την Καρμιώτισσα, εκεί που ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι θα στερηθεί των υπηρεσιών των Τσιμπολά και Ζτραβκόφσκι λόγω καρτών.

Αριστείδου Μιχαήλ