Η Ομόνοια πήγε χωρίς τον Φαμπιάνο στο Μάντσεστερ και όλοι έλεγαν τι θα κάνει η ομάδα χωρίς τον… γίγαντα της.
Αυτοί λογάριαζαν χωρίς τον άλλο… γίγαντα, τον Φράνσις Ουζόχο ο οποίος πήρε φανέλα βασικού στο ιστορικό παιχνίδι και ήταν ανίκητος μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Εκεί… λύγισε η Ομόνοια, με την Γιουνάιτεντ να σκοράρει με τον Μακτόμινεϊ και να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0.
Με όποιο τρόπο και αν προσπάθησαν οι μεγάλοι αστέρες της Γιουνάιτεντ να νικήσουν τον Νιγηριανό, δεν τα κατάφεραν μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα.
Σε δέκα περιπτώσεις εκ των οποίων οι τρεις διπλές, ο Ουζόχο έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κράτησε ζωντανή την Ομόνοια η οποία έτρεξε πολύ αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα.
Μέχρι τις καθυστερήσεις κρατούσε έναν ιστορικό βαθμό, τον έχασε αλλά είναι νικήτρια στις καρδιές των φίλων της, των 4.500 που βρέθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» και των υπόλοιπων χιλιάδων στην Κύπρο.
Τους έκανε ξανά περήφανους.

 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
2′ Ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Ο Ράσφορντ βρήκε χώρο, έκανε το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Ουζόχο να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.
10′ Καλό σουτ του Κασεμίρο έξω.
-Αποθεώθηκε από τον κόσμο της Ομόνοιας ο Σταύρος Παπασταύρου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ο Παπασταύρου! (ΦΩΤΟΣ)

22′ Μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ και μεγάλη απόκρουση από τον Ουζόχο. Ο Ρονάλντο έβγαλε μόνο τον Ράσφορντ ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Νιγηριανός τερματοφύλακας βγήκε έγκαιρα, έκλεισε ο οπτικό πεδίο και απέκρουσε την μπάλα.
25′ Απειλεί και πάλι η Γιουνάιτεντ. Το σουτ του Φερνάντες έφυγε λίγο έξω.
30′ Ο Ράσφορντ εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, ο Ουζόχο ήταν σε ετοιμότητα και πραγματοποίησε νέα εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.
32′ Γύρισε ο Ρονάλντο, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
33′ Μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Ο Κασεμίρο έπιασε έναν κεραυνό αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ουζόχο αφού προηγουμένως την άγγιξε με τα ακροδάχτυλα ο Νιγηριανός τερματοφύλακας.
40′ Μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Ο Άντονι έκανε την σέντρα, ο Φρέντ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
41′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Μπρούνο έφυγε γρήγορα από αριστερά, ο Κακουλλής ήταν μόνος αλλά ο Βραζιλιάνος προτίμησε να τελειώσει μόνος την φάση, την έστειλε πάνω από τα δοκάρια και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Λένον.
42′ Νέα ευκαιρία για την Ομόνοια. Έσκασε η μπάλα εκτός περιοχής, ο Κακουλλής μπήκε σφήνα αλλά δέχθηκε το σπρώξιμο από τον Μαρτίνες χωρίς να δοθεί φάουλ και αποβολή (ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής).
Τέλος α’ ημιχρόνου.
Έναρξη β’ ημιχρόνου.
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
46′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Ο Άντονι έκανε το πλασέ από κοντά για να αποκρούσει ο Ουζόχο, στην επαναφορά ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε να νικήσει το Νιγηριανό για δεύτερη φορά.
48′ Νέα διπλή απόκρουση από τον Ουζόχο στα πλασέ των Φρεντ και Ρονάλντο.
60′ Τεράστια ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ. Ο Ράσφορντ βγήκε μόνος αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
64′ Αλλαγές για την Ομόνοια. Έξω Κακουλλής και Μάθιους, μέσα Ανσαριφάρντ και Ψάλτης.
68′ Κίτρινη κάρτα στον Κασάμα σε μαρκάρισμα στον Κασεμίρο.
70′ Διαγώνιο σου του Ρονάλντο, απέκρουσε και πάλι ο Ουζόχο.
74′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Μέσα Λοίζου και Παπουλής, έξω Μπρούνο και Χαραλάμπους.
79′ Σουτ του Φερνάντες από καλή θέση έξω.
82′ Σουτ του Μακτόμινεϊ, απέκρουσε ο Ουζόχο.
90+3′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Γιουνάιτεντ. Ολιγωρία στην άμυνα της Ομόνοιας και ο Μακτόμινεϊ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαρτίνες, Μαλάσια (61′ Σο), Κασεμίρο (80′ Μακτόμινεϊ), Φρεντ (70′ Έρικσεν), Άντονι (61′ Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ, Ρονάλντο
Στον πάγκο: Χίτον, Ντουμπράβκα, Βαράν,  Πέλιστρι, Ελάνγκα,  Καρνάτσο, Ιγκμπάλ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους (65′ Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς, Γιούστε, Κίτσος, Παναγιώτου, Κασάμα (85′ Ντίσκερουντ), Χαραλάμπους (74′ Παπουλής), Μπρούνο (74′ Λοίζου), Κακουλλής (64′ Ανσαριφάντ)
Στον πάγκο: Παναγή, Μπάρκερ,  Λέζιακς,  Ζαχαρίου,  Βενιζέλου, Σάββα, Μπεζούς

ΣΚΟΡΕΡ: 90+3′ Μακτόμινεϊ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κασάμα, Παναγιώτου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 74.000

Διαιτητής: Ζερόμ Μπρισάρ (Γαλλία)
Bοηθοί: Μπεντζιαμίν Παζ, Αλέξις Ογκέρ (Γαλλία)
VAR: Μπενουά Μιλλιό (Γαλλία)
ΑVAR: Ερίκ Βατελιέ (Γαλλία)
4ος: Χακίμ Μπεν Ελ Χατζί (Γαλλία)