Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μία αντιπαράθεση, διαφωνία ας το θέσω ορθότερα στα social media, περί προκλήσεων και κινδύνων στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη βδομάδα. Καταρχάς, ανοίγοντας μία μικρή παρένθεση, άλλο οι προκλήσεις κι άλλο ο κίνδυνος. Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο. Πέραν τούτου, έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα συζήτησης αν θα είναι μόνο Τουρκοκύπριοι στην «Αρένα» ή και Τούρκοι…
Για να περάσω στην ουσία, δίχως να μακρηγορώ: το να σιχαίνεσαι ή να μισείς τους Τούρκους, έχεις το κάθε δικαίωμα για ευνόητους λόγους. Μη λέμε ανοησίες, το ματς είναι ιδιαίτερο για έναν (και προφανή) λόγο.
Θες απόψε να βγάλεις όλα τα αρνητικά σου συναισθήματα; Κάντο. Έχεις κάθε δικαίωμα. Αλλά κάντο με τρόπο που θα είναι ΥΠΕΡ της ΑΕΚ. Όχι εναντίον της. Φώναξε όσο δεν το έπραξες ποτέ άλλοτε. Κάνε το γήπεδο-κόλαση, αλλά όχι με τρόπο που θα ζημιώσει την ΑΕΚ.
Πέρασε τα μηνύματα που θες, αλλά όπως πρέπει κι όχι με κίνδυνο να τιμωρήσεις την ομάδα. Η «Αρένα» είναι το δεύτερο σπίτι του κάθε ΑΕΚτζή και το σπίτι μας το προσέχουμε, το προστατεύουμε. Δεν του κάνουμε ζημιά. Πόσο μάλλον την πρώτη χρονιά που άνοιξε την πόρτα του για ευρωπαϊκούς ομίλους.
Η ΑΕΚ απόψε δεν δίνει κανέναν πατριωτικό ή… απελευθερωτικό αγώνα, αλλά ποδοσφαιρικό και θέλει να βγει κερδισμένη, όχι ζημιωμένη! Βεβαίως, αν νικήσει η χαρά θα είναι όχι απλά διπλή, αλλά τριπλή και τετραπλή και… δεκαπλή!

Ανδρέας Βεντούρης