Ο καθηγητής διαιτησίας Χριστάκης Σκαπούλλης ανέλυσε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα ανάμεσα στον Ακρίτα και το ΑΠΟΕΛ.
«Δεν ήταν ικανοποιητική η απόδοση του διαιτητή» είπε αρχικά ο κ. Σκαπούλλης.
Για την κόκκινη που έδωσε στον Σαραβάνια ο διαιτητής και την αναίρεσε το VAR: «Έδωσε κόκκινη και το ανέτρεψε το VAR. Δείχνει την κόκκινη αλλά πριν να την δείξει τον περικύκλωσαν πολλοί παίκτες αι δεν τους τιμώρησε. Έκανε λάθος διάγνωση, δεν επιτρέπετε σε τέτοιες φάσεις να κάνουν λάθος. Ορθή η επέμβαση του VAR για αναίρεση της αποβολής».
Για την φάση με τους Σέχιτς και Ντάλσιο: «Ο ποδοσφαιριστής του Ακρίτα (Σέχιτς) πατά τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ (Ντάλσιο) και ο διαιτητής δίνει αντίθετο φάουλ και κίτρινη στον ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον παίκτη του Ακρίτα».
Για το μαρκάρισμα του Νταουσβίλι στον Καραγιάννη: «Ο διαιτητής αγνόησε λανθασμένα την φάση. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ κάνει προσπάθεια με υψωμένο πόδι και χτυπά το πόδι του αντιπάλου. Έπρεπε ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ να αποβληθεί».
Για το πέναλτι που κέρδισε ο Ακρίτας: «Ο διαιτητής δεν ήταν στην σωστή θέση. Απλά είδε τον ποδοσφαιριστή στο έδαφος και το σφύριξε. Ήταν ανεπαίσθητη η επαφή, δεν υπήρχε παράβαση».