Η έναρξη της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι γεγονός, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.
Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Τα τεύχη της δημοπράτησης έχουν κοινοποιηθεί πλέον, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι και επίσημα ξεκινάει ο διαγωνισμός για την ποδοσφαιρική αρένα του τριφυλλιού.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία λοιπόν αναμένεται να βρεθεί και ο προσωρινός ανάδοχος του έργου, ο οποίος θα είναι και ο μόνιμος. Η δημοπράτηση λοιπόν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου και μόλις τρεις μέρες αργότερα θα αρχίσουν να ανοίγουν οι φάκελοι με τις προσφορές, απ΄ όπου θα προκύψει ο ανάδοχος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της ποδοσφαιρικής αρένας αναμένεται να φτάσει τα 123 εκατ. ευρώ μαζί με ΦΠΑ και με βάση τα όσα αναφέρονται στο χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο του γήπεδο. Παράλληλα, με βάση τα όσα έχει αναφέρει και ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των συνοδών έργων, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Τέλος και αναφορικά με την δημοπράτηση της ποδοσφαιρικής αρένας δεν θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και όπως τονίζουν οι αρμόδιοι «το έργο είναι αρκετά θωρακισμένο» και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.