Η Σερβία ήταν καταιγιστική από τα πρώτα λεπτά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και έφτασε στην πιο άνετη νίκη της στο Eurobasket κόντρα στην Φινλανδία (100-70), παραμένοντας αήττητη.
Ποιος είδε την Σερβία και δεν την φοβήθηκε στο παιχνίδι με την Φινλανδία. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς πάτησαν γκάζι και… εξαφανίστηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Έλεγξαν απόλυτα το τέμπο, έφεραν από νωρίς στα μέτρα τους την αναμέτρηση και το τέλος του 40λεπτου τους βρήκε να πανηγυρίζουν την πιο εύκολη νίκη τους στο τουρνουά.
Οι Σέρβοι παρέμειναν αήττητοι, φτάνοντας στο 3-0 και πλέον είναι μόνοι στην κορυφή του Δ’ Ομίλου της Πράγας, την ίδια στιγμή που οι Σκανδιναβοί υποχώρησαν στο 1-2, με το πέρας 3 αγωνιστικών.
Το παιχνίδι είχε κριθεί από νωρίς, γεγονός που επέτρεψε στον Πέσιτς να μοιράσει το χρόνο και να κρατήσει «φρέσκους» τους κομβικούς του παίκτες. Ο Βασίλιε Μίσιτς με 14 πόντους και 7 ασίστ ήταν το πρώτο βιολί, με τον Νίκολα Γιόκιτς να παίζει σαν… MVP για ακόμα μια φορά με 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, κυριαρχώντας στο παρκέ. Σημαντικός και ο Νίκολα Κάλινιτς με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Από πλευράς Φινλανδίας ο μοναδικός που… διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο Λάουρι Μαρκάνεν, που μέτρησε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 8/16 σουτ, με τον Εντον Μαξούνι να προσθέτει 10 πόντους. Αμφότεροι όμως δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 33-22, 62-34, 76-48, 100-70.