Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Ασάντε για να καλύψει μέχρι ενός βαθμού το κενό του άτυχου Μπρούνο Γκάμα, ωστόσο είναι γεγονός ότι θα πέσει μεγαλύτερο βάρος πλέον στους ώμους των Γκιούρτσο-Φαράζ για τις θέσεις των άκρων της επίθεσης, οι οποίοι ούτως ή άλλως θεωρούνται οι βασικοί στα πλάνα του κόουτς απ’ το ξεκίνημα.
Ο Αφρικανός θα αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή για το κυπριακό πρωτάθλημα αφού στην Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Θα τον χρειαστεί η ΑΕΚ, διότι πολύ απλά δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα ματς ο Ούγγρος και ο Γαλλομαροκινός.
Αποτελεί ερωτηματικό αν ο Ασάντε θα μπορέσει να βοηθήσει, κάτι που θα κριθεί ασφαλώς μέσα στο χρόνο. Εντούτοις, είναι σημαντικό για τον Όλτρα να έχει μια λύση για τα άκρα μετά τον τραυματισμό του Γκάμα, ώστε να μπορεί να προχωρεί στο απαραίτητο rotation. Γι’ αυτό άλλωστε ο Ρόκα άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του.
Η προετοιμασία για τον αγώνα με τη Ρεν ολοκληρώνεται με πρωινή προπόνηση την Τετάρτη. Επιπλέον επιλογή αποτελεί ο Νικόλας Εγγλέζου που ξεπέρασε την ασθένειά του.

Ανδρέας Βεντούρης