Πιθανόν να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ΑΕΛ που βλέπουμε τόση αντίδραση για ένα προπονητή της ομάδας. Κανείς πλέον στους γαλαζοκίτρινους δεν φαίνεται να ευνοεί την παραμονή του Σίλας και η μοίρα του μάλλον είναι υπογραμμένη στο να φύγει από την ομάδα. Ο κόσμος έχει αντιδράσει πολύ έντονα και έχει βάλει τεράστια πίεση καθώς πίστεψε στο πλάνο ήρθε πίσω στο γήπεδο και έκανε πάνω από 4500 κάρτες διαρκείας. O 46χρονος τεχνικός έχασε (και) την εμπιστοσύνη της κερκίδας και αυτό είναι κάτι που δεν διορθώνεται.
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους έχει ζυγίσει τα πράγματα αρκετά, ξέροντας ότι έδωσε στον Σίλας ότι του ζήτησε ανεβάζοντας και το μπάτζετ περιμένοντας την ομάδα του να έχει ψηλές πτήσεις μέσα στην χρονιά. Αντί αυτού η εικόνα της στις δύο πρώτες αγωνιστικές, είναι απογοητευτική και αυτό οφείλεται στον κόουτς. Το μπαλάκι δεν αποκλείεται να πάρει και τον Λουτσιάνο Μπεμπέ ο οποίος έφερε τον Πορτογάλο για την τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων, αποτρέποντας έτσι συμφωνία με άλλο προπονητή που είχε στα υπόψη της η ομάδα (Γιαννέφσκι). Δυστυχώς και για τους δύο, Σίλας και Μπεμπέ, οι επιλογές τους, τους πρόδωσαν με αποτέλεσμα να δέχονται μαζικά τα πυρά από όλους και όχι άδικα καθώς είχαν αρκετό χρόνο να αποφασίσουν για πλάνο και επιλογές ποδοσφαιριστών.
Η ονοματολογία έχει αρχίσει εδώ και μέρες στην ΑΕΛ με τα ονόματα των Γιαννέφσκι, Τσόρνιγκερ, Λέβι να είναι σε πρώτη ζήτηση προς αντικατάσταση του Σίλας.

Αριστείδου Μιχαήλ