Η Μπαρτσελόνα έχει εισαγάγει τρεις νέους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι παίκτες της, που έρχονται να προστεθούν στον περυσινό… «δεκάλογο».
Λίγο μετά την έλευσή του στο «τιμόνι» της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι Ερνάντες, εισήγαγε ένα σύνολο κανόνων που έπρεπε να ακολουθήσουν οι παίκτες των «μπλαουγκράνα», σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.
Αυτοί ήταν οι εξής:
1. Οι παίκτες πρέπει να φτάνουν στο προπονητικό 90 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης
2. Το προσωπικό πρέπει να φτάνει δύο ώρες πριν από την έναρξη της προπόνησης
3. Οι παίκτες πρέπει να τρώνε στο προπονητικό γήπεδο του συλλόγου
4. Επέστρεψαν τα πρόστιμα
5. Τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν για υποτροπή/παραβάτες
6. Οι παίκτες πρέπει να είναι σπίτι πριν από τα μεσάνυχτα δύο ημέρες πριν από τον αγώνα
7. Οι παίκτες πρέπει να τα δίνουν όλα στην προπόνηση
8. Η δραστηριότητα του παίκτη εκτός γηπέδου θα παρακολουθείται
9. Οι «επικίνδυνες» δραστηριότητες δεν επιτρέπονται πλέον
10. Μια καλή εικόνα είναι απαραίτητη.
Οι Καταλανοί γίγαντες ήταν 10οι στη La Liga εκείνη την εποχή και είχαν μόλις 4 νίκες σε 12 αγώνες, ωστόσο οι κανόνες προφανώς λειτούργησαν, με την Μπάρτσα να τερματίζει τελικώς δεύτερη την περασμένη σεζόν.
Με νέα πρόσωπα στο ρόστερ, ο σύλλογος της Καταλονίας συνεχίζει εντυπωσιακά και τη νέα σεζόν κερδίζοντας τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες του.
Θέλοντας όμως να μην ξεφύγουν τα πρότυπα, ο Τσάβι πρόσθεσε τώρα τρεις νέους κανόνες στους ήδη υπάρχοντες για να βεβαιωθεί ότι οι παίκτες του θα κρατήσουν τον έλεγχο.
Σύμφωνα με το Cadena SER οι κανόνες είναι οι εξής: απαγορεύεται τα μέλη της ομάδας να χρησιμοποιούν εφαρμογές social media όπως το Twitter, το Instagram και το Facebook όταν συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες.
Επιπλέον, έχει πλέον απαγορευτεί οι παίκτες να δημοσιεύουν οποιεσδήποτε εικόνες ή απόψεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τον σύλλογο, τους συμπαίκτες τους ή τους συναδέλφους τους.
Οι παίκτες θα χάνουν επίσης το 10% του μισθού τους σε περίπτωση που αρνηθούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με τον σύλλογο ή κάποια προωθητική ενέργεια.