Με αφορμή το «ναι» της Ανόρθωσης στην πρόταση του Άρη να χρησιμοποιεί το «Αντώνης Παπαδόπουλος», βρήκαμε ένα σημείο που τέμνεται η ιστορία της «Κυρίας» και της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Στα δύσκολα πρώτα χρόνια του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, όλα εκείνα που στο σήμερα μοιάζουν αυτονόητα δεν ήταν καθόλου έτσι. Ακόμα και τα βασικά ήταν καθημερινός αγώνας ώστε να μπορούν να τα εξασφαλίζουν οι ποδοσφαιριστές και να αγωνίζονται.
Μια τέτοια ιστορία, από τις πλέον χαρακτηριστικές έγινε ενάμιση χρόνο μετά την τουρκική εισβολή.
Στις 7/12/1975 η Ανόρθωση αγωνιζόταν στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα και όταν έφτασε στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως η μια στολή που είχε δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αφού τα χρώματα ήταν ίδια.
Ο κίνδυνος μηδενισμού ήταν ορατός και έπρεπε να βρεθεί μια ακραία λύση. Κάτι που δόθηκε με την παραχώρηση εκ μέρους του Άρη των δικών του στολών ώστε να αγωνιστεί η ομάδα της Αμμοχώστου. Όχι μόνο αγωνίστηκε με το «αστέρι» αλλά κατάφερε κιόλας να πάρει ένα σημαντικό διπλό.
Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Στέφανος Λυσανδρου, που αγωνίστηκε στην ομάδα της Ανόρθωσης για 13 χρόνια και είναι έκτος σε συμμετοχές όλων των εποχών με 300.