Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης, ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της πρεμιέρας. Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ FC
Έφυγαν στον διαιτητή 1-2 δυνατά φάουλ, το ένα ήταν αυτό που έφερε και τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες. Στο 64′ ζήτησαν πέναλτι για χέρι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, όμως φάνηκε πως στο σώμα του αμυντικού χτύπησε η μπάλα. Έγινε συζήτηση μεγάλη για τη φάση στο 90+5’. Δεν υπήρχε φάουλ.

ΑΚΡΙΤΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ
Του ξέφυγαν φάουλ και κάρτες. Έγινε ένα δυνατό φάουλ στο 46′ πάνω στον Μπεζούς και δεν δόθηκε κάρτα και μετά από δύο λεπτά έδωσε για παρόμοιο φάουλ κάρτα του Μάθιους της Ομόνοιας. Σωστή η κίτρινη στον Μάθιους όμως έπρεπε να δώσει και κίτρινη προηγουμένως στον παίκτη του Ακρίτα.
Στο 77′ ο Κασάμα δέχεται μια υπερβολική κίτρινη κάρτα. Κανονικά ο παίκτης του Ακρίτα έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα για όλο αυτό το θέατρο που έκανε και όχι ο παίκτης της Ομόνοιας για υπέρμετρο χτύπημα. Στο στήθος δέχθηκε το χτύπημα, όχι στο πρόσωπο.
Στο 87′ βλέπουμε ένα πέσιμο στην περιοχή του Ακρίτα. Ήταν ο Ζαχαρίου με τον Σέχιτς. Πρώτος βάζει το πόδι του ο Ζαχαρίου και προστατεύει τη μπάλα από τον αντίπαλο, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκει τον Ζαχαρίου.
Έπρεπε να επέμβει το VAR. Για εμένα υπάρχει παράβαση. Στο 89′ ο διαιτητής έκρινε ότι με την ταχύτητα που έτρεχαν οι παίκτες και με τον Λέζιακς που ερχόταν ότι θα προλάβαινε και έδωσε κίτρινη κάρτα. Δεν ήταν εξόφθαλμο λάθος και δεν έπρεπε να επέμβει το VAR. Πιστεύω κι εγώ όμως ότι η κόκκινη κάρτα ήταν πιο σωστή.