Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του επιστροφή μετά από πέντε χρόνια, αντιμετωπίζει την Σλάβια Πράγας εκτός έδρας (20:00, Cosmote Sport 2) και ψάχνει το βήμα πρόκρισης στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού του Conference League κόντρα στα προβλήματα.
Ο…Panathinaikos επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέντε χρόνια που έμοιαζαν σαν… αιώνας για τον πιο επιτυχημένο ελληνικό σύλλογο στην Ευρώπη. Οι πράσινοι βρίσκουν απέναντί τους τον πιο δύσκολο αντίπαλο, που μπορούσε να τους τύχει στην κλήρωση του 3ου προκριματικού του Conference League, την Σλάβια Πράγας. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από την εμπειρία που έχει το υπάρχων ρόστερ του τριφυλλιού.
Σε όλα αυτά μπορούμε προστίθενται και οι… αναποδιές της τελευταίας στιγμής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε την μία μέρα τον βασικό του στόπερ να βγαίνει νοκ άουτ λόγω ίωσης (Μπαρτ Σένκεφελντ) και την αμέσως επόμενη το βασικό του στέλεχος στο κέντρο (Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος). Γεγονότα που αναγκαστικά τον οδηγούν στο να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.
Ο Σέρβος προπονητής θα έχει στη διάθεση του από την άλλη τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που πέρασαν ίωση την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο λόγος για τους Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη.
Όσον αφορά τα πλάνα για την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα βρίσκονται οι Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σάρλια και Κώτσιρας, την τριάδα στο κέντρο φαίνεται ότι θα αποτελέσουν οι Κουρμπέλης, Πέρεθ και Τσέριν ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και στην κορυφή η Ιωαννίδης. Αυτό μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια έκπληξη, καθώς λόγω και των απουσιών όλα είναι ανοιχτά.
Ο στόχος του τριφυλλιού, παρά τις σημαντικές απουσίες των Σένκεφελντ – Αλεξανδρόπουλο, θα είναι να κάνει το παιχνίδι του και να μπορέσει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Την ίδια στιγμή, με βάση τα όσα ανέφερε ο προπονητής της Σλάβια Πράγας, αρκετά αμφίβολη μοιάζει η συμμετοχή του βασικού φορ και μεγάλου όπλου των Τσέχων, Γίρα Σορ.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πράγα: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Καρλίτος, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Φρόκου, Ηλιάδης, Καμπετσής.