Ο Ροντρίγκο Μορένο οδηγεί την φοβερή και τρομερή Λιντς! Ο Ισπανός φορ σκόραρε ξανά, έφτασε τα 4 τέρματα φέτος, ενώ μοίρασε και μία ασίστ για να σπρώξει την ομάδα του στο εμφατικό 3-0 επί της Τσέλσι!
Μετά από 20 χρόνια, η Λιντς νικάει την Τσέλσι και βάζει ένα «γλυκό» τρίποντο στο σακούλι της, έχοντας ως στόχο τη σωτηρία της στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας.
Μπορεί η Τσέλσι να βρέθηκε κοντά στο 1-0 με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά το τραγικό λάθος του Εντουάρντ Μεντί στο 33ο λεπτό ήταν αυτό που έδωσε την ευκαιρία στη Λιντς για να κάνει το 1-0 με τον Μπρέντ Άαρονσον για να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι.
Σα να μην έλειπε αυτό από την ομάδα του Τόμας Τούχελ, τρία λεπτά αργότερα, ο Τζακ Χάρισον «σερβίρει» πολύ ωραία στον Ροντρίγκο και αυτός με καρφωτή κεφαλιά γράφει το 2-0, επιβεβαιώνοντας τη φόρμα του, αφού αυτό ήταν και το 4ο του γκολ στη φετινή Premier League.
Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» επιχείρησαν να οργανώσουν με το δικό τους τρόπο το παιχνίδι, αλλά η πίεση που ασκούσαν οι Τζέιμς, Χάρισον και Ροντρίγκο, άλλαξαν τα πλάνα του Τούχελ και σιγά σιγά οι ελπίδες της Τσέλσι… χανόντουσαν.
Κάτι που έγινε στο 69ο λεπτό από τα πόδια του Τζακ Χάρισον για το επιβλητικό 3-0. Ο Τζέιμς σέντραρε όμορφα στο ύψος του πέναλτι και ο Ροντρίγκο προσφέρει έτοιμο γκολ στον Άγγλο εξτρέμ.
Ενώ στο 84ο λεπτό ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Γκέλχαρντ, προκαλώντας ακόμα περισσότερους πονοκεφάλους στον Τούχελ, που θα αλλάξει αρκετά για την επόμενη αναμέτρηση ενάντια στη Λέστερ.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Γιορέντε, Στρούικ, Άνταμς, Ρόκα (60’Φόρσο), Τζέιμς (70΄Σινιστέρα), Άαρονσον (83’Κλιτς), Χάρισον (83’Γκέρχαρντ), Μορένο (83’Γκρίνγουντ).
ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κουλιμπαλί, Σίλβα, Τζέιμς, Κουκουρέγια, Γκάλαχερ (64’Πουλίσικ), Ζορζίνιο (64’Ζίγες), Λόφτους-Τσικ, Μάουντ (78’Τσίλγουελ), Στέρλινγκ (87’Αθπιλικουέτα), Χάβερτζ.