Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον δέοντα τρόπο τη Super League 2022/23, επικρατώντας εντός έδρας του Ιωνικού σε μια βραδιά, που ο ενθουσιασμός στις εξέδρες υπήρχε ήδη πριν από την έναρξη του αγώνα λόγω της ανακοίνωσης της απόκτησης του Μπερνάρντ.
Η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης άφησε ικανοποιημένο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος -λίγα λεπτά μετά από το φινάλε- δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV:
«Περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, όπως ήταν. Νομίζω ότι τόσο ο Ιωνικός ήταν καλός, από την άλλη εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί. Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού σε όλη τη διάρκεια. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι που μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Από την άλλη, όταν έχεις εύθραυστο σκορ, ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που μπορεί να το αλλάξει. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Κερδίσαμε δίκαια, αλλά σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά ακόμη».

Ενώ σε ερώτηση για τον Μπερνάρντ απάντησε: «Είναι μια προσπάθεια της διοίκησης να ενισχυθεί το ρόστερ. Προσπαθούμε να κάνουμε κι άλλες προσθήκες, για να είμαστε ανταγωνιστικοί».