Οι τοποθετήσεις του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ο οποίος μίλησε απαξιωτικά για την Κύπρο δεν άρεσαν στους ανθρώπους του Απόλλωνα. Ο Γερμανός προπονητής ήταν πολύ έντονος στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα στο ΓΣΠ και μολονότι είπε κάποιες… αλήθειες, σε αρκετά σημεία ήταν υπερβολικός κι απαξιωτικός, ενώ απέφυγε να μιλήσει για τις δικές του ευθύνες για την εικόνα της ομάδας στο Ισραήλ.
Επιτέθηκε στα ΜΜΕ και στον κόσμο που άσκησε κριτική, η οποία βάσει της εικόνας του Απόλλωνα ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Μόνο τυχαίο δεν είναι πάντως το γεγονός ότι βγήκε προς τα έξω το ότι ψυχράνθηκαν οι σχέσεις του με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές κι ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πρόσωπό του.
Προφανώς όμως, ο προβληματισμός για τον Τσόρνιγκερ δεν δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του. Τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ήταν η αφορμή και είναι ξεκάθαρο ότι ο προβληματισμός υπήρχε από προηγουμένως…
Η μπάλα ανήκει στον Νίκο Κίρζη για το τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα το πρωί μάλιστα, όπως έχουμε πληροφορηθεί, κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες με τους οποίους θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα Τσόρνιγκερ κι αναμένεται η απόφασή του.
Αν αποφασίσει να δείξει στον Γερμανό την πόρτα εξόδου, τότε θα κινηθεί τάχιστα για τον αντικαταστάτη του καθώς ακολουθούν (πέραν του αγώνα του Σούπερ Καπ με την Ομόνοια την Παρασκευή) τα παιχνίδια με Ολυμπιακό Πειραιώς ή Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Europa League…

Ανδρέας Βεντούρης