Μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δόξας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Προβληματική εμφάνιση από τους «κιτρινοπράσινους», που δεν είχαν την ένταση και το πάθος που βλέπαμε στα έξι προηγούμενα παιχνίδια.
Για πρώτη φορά, τη φετινή περίοδο, η ΑΕΚ δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Το κατάφερε από δύο φορές κόντρα σε Μίντζιλαντ, Παρτίζαν και Ντνίπρο, όμως κόντρα στη Δόξα δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει.
Έντονα προβληματισμένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Όλτρα για την εμφάνιση της ομάδας. Ο Ισπανός προπονητής έκανε ροτέισιον, αλλάζοντας τους έξι από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι, μια κίνηση που δεν βοήθησε την ομάδα.
Για πρώτη φορά αγωνίστηκε βασικός ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος φάνηκε να είναι εκτός ρυθμούς. Ασφαλώς και έχει τρομερή ποιότητα, όμως χρειάζεται συνεχόμενα παιχνίδια για να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή που διέπρεψε στον Άρη.
Το χαστούκι της πρεμιέρας καλείται να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας με τους συνεχόμενους αγώνες. Για να διακριθεί στο φετινό πρωτάθλημα, θα πρέπει να παρουσιάζετι πιο ψηλά στάνταρ απόδοσης.
Ακολουθεί το ντέρμπι με την Ομόνοια και η ΑΕΚ καλείται να αλλάξει πρόσωπο για να μπορέσει να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ.

Ανδρέας Ανδρέου