Όλα όσα είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή, στη διάσκεψη τύπου ενόψει της ρεβάνς του ΑΠΟΕΛ στο Καζακστάν ενάντια στην Κιζιλζάρ, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Αύριο έχουμε το δεύτερο παιχνίδι και ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Θέλουμε συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές είναι 100% έτοιμοι για αυτό το ματς και όλοι μαζί να καταφέρουμε να κλειδώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στη Λευκωσία».
Ποιος είναι ο στόχος στο αυριανό ματς: «Στόχος μας πάντα είναι νίκη. Ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε στον επόμενο γύρο και να νικήσουμε».
Για το πως περιμένει τον αντίπαλο να αγωνιστεί. Αν θα βάλει πίεση ψηλά ή αν θα κλειστεί πίσω: «Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, περιμένουμε και τα δύο σενάρια αλλά δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθεί και ο αντίπαλος αν μας πιέσουν ψηλά, αν μπορεί να κάνει αυτό το παιχνίδι. Διότι στα προηγούμενα ματς έπαιξε με το ίδιο πλάνο, γι’ αυτό είμαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο πλάνα».
Για ότι δεν αξιοποίησε τα στημένα στον πρώτο αγώνα: «Θέλεις πάντα να αξιοποιείς τις στημένες φάσεις. Ελπίζουμε στο αυριανό ματς να κάνουμε ότι δεν είχαμε κάνει στο πρώτο ματς με τα 13 κόρνερ που δεν εκμεταλλευτήκαμε».
Για τα αγωνιστικά: «Όλοι οι παίκτες που ήρθαν με την αποστολή είναι 100% για το αυριανό παιχνίδι».
Πόσο έτοιμοι είναι οι Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνες και Μπλουμ: «Έκαναν αρκετή προσπάθεια και δουλειά. Σιγά-σιγά αρχίζουν και ενσωματώνονται με την ομάδα. Είναι σε καλό δρόμο και είναι ευχάριστο γεγονός για εμένα. Οι επιλογές θα βοηθήσουν στον αυριανό αγώνα».
Αν έμαθαν κάτι από τον Πιέρο (σ.σ. έπαιξε στην Αστάνα): «Ο Πιέρος δεν έπαιξε μόνο στην Αστάνα αλλά και στο ΑΠΟΕΛ. Έχουμε αξιοποιήσει όλες τις πληροφορίες που μπορούσαμε να μάθουμε για τον αντίπαλο. Όπως ο αντίπαλος ξέρει πολύ καλά για εμάς έτσι και εμείς ξέρουμε για τον αντίπαλο».
Για το πόσο ρόλο θα παίξει το ότι η ομάδα έφτασε μόλις μια μέρα πριν στο Καζακστάν: «Όπως ήταν προγραμματισμένο θα ερχόμασταν μια μέρα νωρίτερα αλλά έτσι είναι τα δεδομένα. Ελπίζουμε να ξεκουραστούμε, αυτά τα δεδομένα έχουμε και περισσότερο μας ενδιαφέρει να είναι συγκεντρωμένοι οι ποδοσφαιριστές. Τις λεπτομέρειες τις θέλουμε με το μέρος μας γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι».
Αν σκέφτονται την παράταση και τα πέναλτι: «Όλα είναι στο παιχνίδι μετά το 1-0. Εμείς ήρθαμε εδώ για τη νίκη αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».
Αν μπορεί να συγκριθεί το σημερινό ΑΠΟΕΛ με αυτό του 2019: «Είναι δύο διαφορετικά ρόστερ. Δύο διαφορετικές ομάδες. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».
Πόσους οπαδούς περιμένουν οι Καζάκοι: «Περιμένουμε περίπου 10 χιλιάδες οπαδούς (γέλια). Αναμένουμε 2 χιλιάδες κόσμο».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ