Ο Άρης στην ιστορική πρώτη παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Νέφτσι Μπακού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Πρώτο ματς στην «Αρένα» στις 21 Ιουλίου και ο επαναληπτικός εκτός έδρας στις 28 του ίδιου μήνα.
Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, ιδρύθηκε το 1937, και έχει ως έδρα της την «Μπακέλ Αρένα», χωρητικότητας 11 χιλιάδων θέσεων.
Τη λήξασα σεζόν, τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια Καραμπάχ. Προπονητής της ομάδας από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τις 8 Ιουνίου, όταν και δεν ανανεώθηκε η συνεργασία τους, ήταν ο Σαμίρ Αμπάσοφ, μετρώντας 61 αγώνες.


Το ρόστερ της Νέφτσι, σύμφωνα με το Transfermarkt, κοστολογείται στα 8.5 εκ. ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής με την ψηλότερη αξία, είναι ο αρχηγός Εμίν Μαχμούντοφ που «αγγίζει» τα 1.2. εκ. Στην ομάδα υπάρχουν 10 ξένοι ποδοσφαιριστές.

Η Νέφτσι, είναι η κάτοχος των περισσότερων πρωταθλημάτων στο Αζερμπαϊτζάν, με 9 στο σύνολο. Τελευταία φορά που το κατέκτησε, ήταν το 2020-21. Η ομάδα από το Μπακού, μετρά επίσης 7 κατακτήσεις κυπέλλου.

Θράσος Δημητρίου