Την ώρα που η ΑΕΚ Αθηνών αναμένει την απάντηση του Γιόνσον στην πρόταση ευελπιστώντας να είναι θετικοί, οι συμπατριώτες του βάζουν και τη Μίντιλαντ στο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ekstra Bladet» σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως η δευτεραθλήτρια Δανίας και αντίπαλος της ΑΕΚ Λάρνακας στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, κατέθεσε πρόταση στον 29χρονο χαφ. Στο ρεπορτάζ της δανέζικης εφημερίδας αναφέρεται πως «μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν ο Γιόνσον δεν θα συνεχίσει στην Κάντιθ». Επισημαίνει πως «η Βαλένθια είναι από τις ομάδες που έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον που έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν ο ατζέντης του, Μίκελ Μπεκ», ενώ καταλήγοντας αναφέρεται στις προτεραιότητες του παίκτη.
«Πρώτη προτεραιότητα του ήταν να συνεχίσει στη La Liga, αλλά πιο πρόσφατα ήταν κοντά στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, όπου πιθανότατα επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ. Προφανώς αναφέρονται οι Δανοί στην πρόσφατη επίσκεψη του παίκτη με τη σύντροφό του και τον ατζέντη του στην Αθήνα.