Ράφα Ναδάλ (Νο5) και Κάσπερ Ρουντ (Νο8) θα μονομαχήσουν στο κορτ για την κορυφή και τον τίτλο στο μονό ανδρών του Roland Garros 2022. Αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή του Νορβηγού τενίστα σε τελικό Grand Slam, ενώ ο Ισπανός θα διεκδικήσει το 14ο Γαλλικό Όπεν και τον 22ο τίτλο του σε Grand Slam.
Όχι νωρίτερα από τις 16:00 ο Ράφα Ναδάλ και ο Κάσπερ Ρουντ θα διεκδικήσουν στο Παρίσι τον τίτλο του μονού ανδρών στο Roland Garros 2022.
Ο Κάσπερ Ρουντ (Νο8) το βράδυ της Παρασκευής (3/6) πέτυχε την σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας με ανατροπή τον Μάριν Τσίλιτς, καθώς κατάφερε να προκριθεί στον παρθενικό του τελικό Grand Slam στο Roland Garros.
Για πρώτη φορά ο 23χρονος Νορβηγός θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό κάτοχο 13 Roland Garros και 21 τίτλων Grand Slam και πέραν της εξασφάλισης του εισιτηρίου για τον παρθενικό Major τελικό της καριέρας του, από την ερχόμενη Δευτέρα (6/6) έχει σίγουρο νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη.
Ακόμη κι αν ηττηθεί από τον Ναδάλ στον τελικό, ο Νορβηγός θα ανέβει στο Νο6 του κόσμου. Ο Ισπανός Νο5 στον κόσμο προκρίθηκε με άνεση στον τελικό, αφού ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ εγκατέλειψε αποχωρώντας με καροτσάκι από το κορτ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο.
Κάπως έτσι, ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, ο Ναδάλ κατέκτησε τη 14η νίκη του σε ισάριθμους ημιτελικούς του στο Roland Garros και σήμερα θα έχει μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το 14ο Roland Garros της καριέρας του και τον 22ο Grand Slam τίτλο του.