Από το Μπαρουέρι, μια μικρή πόλη της Βραζιλίας, με πληθυσμό 277.000 κατοίκων, στην επαρχία της Σάο Πάολο, στην Ευρώπη. Όπως ο ίδιος ο Μπρούνο Φελίπε έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, «από τα χωμάτινα γήπεδα μέχρι τα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου. Λίγοι το πίστεψαν, αλλά δεν πειράζει. Υπάρχουν πράγματα που πιστεύουμε μόνο όταν βλέπουμε».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επαφή των οπαδών της Ομόνοιας με το πρώτο καλοκαιρινό απόκτημα της ομάδας θα είναι… συχνή, καθώς ο Φελίπε χρησιμοποιεί αρκετά τα social media για να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Οι αναφορές στο Θεό
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι πολύ θρήσκος και πολλές φορές, στα μηνύματά του αναφέρεται στο Θεό και στον Χριστό. «Επειδή η πίστη σου είναι μικρή. Σε διαβεβαιώνω, αν έχεις πίστη στο μέγεθος ενός κόκκου μουστάρδας, μπορείς να πεις σε αυτό το βουνό, “Πήγαινε από εδώ και εκεί” και θα γίνει. Κρατάμε την πίστη μας στον Κύριο Ιησού», είχε γράψει μία φορά, ενώ ακόμη και στη μεταγραφή του στην Σιέριφ Τιρασπόλ, είχε γράψει πως «ο Θεός ποτέ δεν είπε ότι το ταξίδι θα ήταν εύκολο, αλλά είπε ότι η άφιξη θα άξιζε τον κόπο».
Ακόμη και μετά την ιστορική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φελίπε είχε σημειώσει: «Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω Εκείνου που με ενισχύει. Αξέχαστη βραδιά! Θα κρατήσω στην καρδιά μου για πάντα! Ευχαριστώ»! Τότε ανάρτησε κι ένα βίντεο, στο οποίο έκανε λόγο πως πήρε τρεις φανέλες από την μπουτίκ της Ρεάλ, του Βινίσιους Τζούνιορ, του Ροδρίγκο και του Αλάμπα, αλλά οι φίλοι του τον πείραζαν ότι δεν είναι αρκετές…!

«Δουλειά, μην τα παρατάς»
Ουκ ολίγες φορές λοιπόν επικαλείται την πίστη, αλλά και τη δουλειά. Μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ, είχε επίσης προχωρήσει στην εξής ανάρτηση: «Η αποφασιστικότητα, το θάρρος και η αυτοπεποίθηση είναι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας. Αν μας διακατέχει μια ακλόνητη αποφασιστικότητα, θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, πρέπει να είμαστε πάντα ταπεινοί, σεμνοί και χωρίς υπερηφάνεια».
Πριν τον εντός έδρας αγώνα με τη «Βασίλισσα» στους ομίλους, επίσης τοποθετήθηκε αναρτώντας πως «η επίμονη δουλειά τα κατακτά όλα, όσο μεγαλύτερες είναι οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση». Η Σιέριφ είχε δεχθεί την ήττα σ’ αυτό το παιχνίδι, με τον Μπρούνο να αναρτά: «Μην λυπάσαι που έχασες. Η ζωή σου δίνει πάντα μια νέα ευκαιρία μετά από μια ήττα. Στο χέρι σου είναι να μην τα παρατήσεις! Μένουμε σταθεροί γιατί τα καλύτερα έρχονται…».
Μετά τον αγώνα με την Ίντερ στο Μιλάνο, ο Βραζιλιάνος είχε γράψει πως «κάθε κατάκτηση μια ανάσα, κάθε ήττα μια ταλαιπωρία, κάθε υπέρβαση μια κατάκτηση. Θα προχωρήσουμε, πάντα παλεύοντας, για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Η πρόταση γάμου
Το πόσο χρησιμοποιεί τα social media και κυρίως το Instagram, φαίνεται (και) από το γεγονός ότι ανάρτησε ακόμη και την πρόταση γάμου που είχε κάνει στην αγαπημένη του, Αναστασία Εραφειμίδη, δείχνοντας και πάλι το πόσο θρησκευόμενο άτομο είναι: «Είπε ναι, ας είναι! Είθε ο Θεός ο Κύριός μας να μας ευλογεί αγάπη μου αμήν», είχε γράψει ο, πράσινος πλέον, Μπρούνο Φελίπε…

Ανδρέας Βεντούρης