Έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa Conference League, ο Απόλλωνας καλείται να διεκδικήσει, αρχικά μέσω του Champions League, κάτι το (πολύ) παραπάνω.
Το μυαλό του καθενός πάει, πρωτίστως, στα επιπλέον (πολύ) περισσότερα χρήματα που προσφέρει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ή ακόμη και το Europa League. Δεν αναφερόμαστε ωστόσο στο οικονομικό, αλλά στην ευρωπαϊκή προοπτική που μπορεί να δημιουργήσει η ομάδα της Λεμεσού στον ίδιο της τον εαυτό.
Ο Απόλλων μπαίνει στην Ευρώπη με συγκομιδή 14.000 βαθμούς, γνωρίζοντας ότι διαγράφονται από το επόμενο καλοκαίρι οι 3.000 της σεζόν 2017-18. Εντούτοις, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη τη θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ήδη έχει στη τσέπη του 2.500 βαθμούς, οπόταν η απώλειά του είναι μόλις 500 βαθμοί.
Συνεπώς, οι πρωταθλητές έχουν μία τεράστια ευκαιρία φέτος να αυξήσουν την συγκομιδή τους στη σχετική λίστα της ΟΥΕΦΑ, να ξεπεράσουν τους 14.000 βαθμούς κάτι που αναμένεται να συμβεί και να δημιουργήσουν πολύ πιο ευοίωνες προοπτικές για τον εαυτό τους στις κληρώσεις των επόμενων χρόνων…

Ανδρέας Βεντούρης